ss

ss

torstai 26. heinäkuuta 2012

Tallinnassa 9.-11.7.2012

Vuodatuksessakin on tapahtunut jotakin, mutta vielä odottelen jonkin aikaa ennen kuin kokeilen.

Alkukesästä houkuttelin ystävää mukaan Pietarin reissulle, mutta ajankohta ei hänelle silloin sopinut, mutta hän erehtyi vihjaamaan, että lankamatka Tallinnaan kävisi kyllä. Eipä minua tarvinnut paljon houkutella, kun jo varasin laivamatkat ja hotellin pariksi yöksi. 

Maanantaina-aamuna lähdimme junalla Helsinkiin ja sieltä sitten punaisella laivalla kohti Tallinnaa. Perillä hotellimme oli CRU Hotel Viru -kadulla. Hotellin sijainti oli aivan loistava, mutta liikuntaesteisille sitä ei todellakaan voi suositella;  heti kadulta pitää nousta 30 cm:n porras. Ja sisällä portaita vasta onkin.

Pienen lepohetken jälkeen lähdimme kuljeskelemaan vanhaan kaupunkiin. Lähinnä katselimme vain ikkunoita, mutta yhteen kangaskauppaan sisälle mentyäni tulin ulos mukanani pala pellavakangasta. Täytyy vain  houkutella joku ompelemaan siitä tyynynpäälliset :D Kuljeskelun aikana ehti jo tulla nälkä ja koska sopivasti olimme Vanaema juureksen kohdalla, menimme sinne syömään. Ruoka oli todella maukasta ja henkilökunta ystävällistä. Koska olimme suhteellisen aikaisin ruokailemassa, saimme pöydän. Jo puolen tunnin kuluttua henkilökunta joutui käännyttämään pois asiakkaita, koska paikka oli täyteen varattu.

Seuraavana päivänä lähdimme ratikkamatkalle ensin Keskustorille, joka kokonsa puolesta hakkaa Lahden kauppatorin koska hyvänsä ja sitten Karnaluksiin. Karnaluksissa on hauska katsella ensikertalaisten ilmeitä heidän ihmetellessään paikan kokoa ja tavaravalikoimaa. Tosin ystäväni ei ollut se, joka väsähti ensin:)


Karnaluksista palasimme sitten lankasaaliiden kanssa hotellille huokaisemaan vähän. Ja sitten jatkoimme ratikalla aivan toiseen suuntaan kuin Karnaluksiin eli Kopliin. Kävimme siis 1- ja 2-linjojen päätepysäkillä. Takaisin tullessa jäimme pois pysäkillä ennen jonkin verran ennen satamaa ja menimme syömään Boheemiin.


Tässä ruokapaikassa oli kyllä hinta- ja laatusuhde kohdallaan. Otin annoksen pelmenejä, joka maksoi 3,50€, enkä muuta ruokaa sitten koko iltana kaivannutkaan. Tämän jälkeen teimme vielä kierroksen Kaubamajassa ja Viru-keskuksessa. Se viekin meiltä voimat aika tarkkaan, mutta illalla lähdimme vielä jälkiruoille Liisu juureksen terassille. Ja hyvää oli. Tarjoilija kertoi meille, että kaupungilta on tullut määräys, että kaikki terassit pitää sulkea klo 23.00 mennessä ja kieltoa myös valvotaan, joten jouduimme lähtemään terassilta aika ajoissa.

Vielä lähtöpäivän aamuna kävimme käsityöläistorilla ja Zizi -pellavakaupassa. Minä ostin käsityötorilta pöytäliinan ja ystäväni Zizistä lakanoita. Tämän jälkeen olikin aika pakata langat ja kankaat kasseihin ja lähteä tallustelemaan kohti D-terminaalia. Tälle kaverille heilutimme hyvästit Viru-kadulla.


Lankaostokseni olivat aika maltilliset (ja ystävälläni vielä maltillisemmat). Ostin lähinnä sukkalankaa ja pellavasekoitetta. Tässä koko saalis:



Näillä mennään nyt vähän aikaa; ainakin seuraavaan lankamatkaan asti:DD

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Jälleen Pietarissa 28.6.-1.7.

Koska J on ollut tämän kesän kesätöissä Pietarissa, pitihän meidän käydä häntä katsomassa. Samalla tuli testattua uusi ja kehuttu Allegro.


Vaikka juna oli nopea ja kaikki toimi erinomaisesti, oli minulla vähän ikävä Repiniä ja Sibeliustakin. Niissä oli enemmän tunnelmaa.

Joka tapauksessa J tuli meitä vastaan Suomen asemalle ja lähdimme siitä yhdessä metrolla majapaikkaamme.  Olimme myös tällä kertaa vuokranneet asunnon, jonne myös J saattoi tulla meidän kanssamme. Huoneisto (kaksio) oli hyväkuntoinen ja tilava sekä loistavalla paikalla aivan Nevski Prospektin varrella mutta kuitenkin hiljaisella sisäpihalla.

Olohuone:


Makuuhuone:



Ainoa miinuspuoli oli kylpyhuoneessa leijuva viemäriaromi, mutta siitäkin selvisi tuuletuksella.

J oli kertonut M:lle, että Pietariin oli avattu uusi ostoskeskus aivan keskustaan, Moskova aukiolle Stockmannin lähelle. Ja sinne oli päästävä. Miehen kanssa lähdimme mukaan, koska siellä oli myös lähin ruokakauppa.

Galleria ulkoa:


              

Galleria sisältä:


Täällä M sitten kävikin joka päivä, jokaisella päivälle riitti oma kerroksensa.

Seuraavana päivänä J:llä oli työpäivä, mutta hän pääsi jo aikaisin ja lähdimme yhdessä tutustumaan Aleksander Nevskyn luostariin. Luostari on varmasti tuttu ainakin nimeltä kaikille Moskova hotellissa yöpyneille, koska se sijaitsee toisella puolella katua lyhyen kävelymatkan päässä.


Moskova hotellin luona on myös kyltti edellisen reissun kohteeseen:


Mutta itse luostarin alue oli kaunis kukkaistutuksineen ja rauhallinen. Alueen kirkko oli upea ortodoksiseen tapaan. Valitettavasti vain mies ei päässyt sisälle, koska hänellä oli sortsit jalassa. Itse ostin ulkopuolelta huivin, koska pään piti olla peitetty. M:n kanssa sytytimme kynttilät poisnukkuneiden muistoksi.






Lauantaina nuoriso lähti jälleen käymään ostarilla ja me miehen kanssa päätimme lähteä kanavaristeilylle. Ajatus tosin oli jäädä toteutumatta jo lippuja ostettaessa, koska lipunmyyjä vanhaan kunnon neukkutyylin ei lainkaan aikonut huomioida meitä, vaan laski kassaansa kaikessa rauhassa. Risteilyn opaskin saapui paikalle ja yritti saada tätiä huomioimaan meidät. Vihdoin hän suostui nostamaan katseensa ja tarttui jo lippuihin, mutta sitten hänellä ei yhtäkkiä ollutkaan vaihtorahaa (tosin olimme kassanlaskua odottaessamme nähneet, että vaihtorahaa olisi ollut). Kun yhdistimme ruplamme, saimme kokoon tasarahan ja näin lipunmyyjä joutui suureksi mielipahakseen myymän meille liput:DDD

Itse risteily oli tosi kiva. Lähdimme Fontanka-kanavalta ja risteilimme jotakin kautta Nevalle ja sieltä sitten toista kautta takaisin.

Fontanka:



Talvipalatsi Nevalta:




Risteily kesti noin tunnin ja oli juuri sopivan pituinen.

Iltapäivällä lähdimme tutustumaan Pietari-Paavalin linnoitukseen. Linnoituksen kirkkoon on haudattu kaikki Venäjän tsaarit. Itse bongasin sieltä ainakin Katariina II:n. Juuri samana päivänä oli lukenut loppuun Laila Hietamiehen romaanin ko. henkilöstä, joten oli mielenkiintoista löytää tuttuja nimiä. Tällä kertaa pääsimme kaikki kirkoon sisälle ostamalla liput. Siellä oli samaan aikaan menossa jumalanpalvelus, joten yritimme olla häiritsemättä kirkkoväkeä, vaikka tapoja tuntematta meinasimme jäädä jalkoihin, kun yksi papeista pölähti turistijoukon keskelle heiluttelemaan suitsukeastiaansa.



Linnoituksen jälkeen lähdimme ratikalla katsomaan J:n asuntoa. Olimme tulleet pari pysäkinväliä, kun matka loppui kesken kaiken. Ratikkakiskoille oli pysähtynyt auto, jolta oli bensa loppu. Ajaja oli kylmän rauhallisesti lähtenyt hakemaan bensaa ja jättänyt auton paikalleen:DD


Pääsimme sitten toisella ratikalla J:n luokse. J asui kuudennessa kerroksessa ja hissi on ollut remontissa koko ajan. Ainakin J:n kunto on noussut. 

Sunnuntaina palasimme Allegrolla kotiin ja aikaisimmista reissuista viisastuneita, menimme suosiolla bussilla kotiin emmekä edes yrittäneet saada taksia:D  

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Yhteysongelmia

Koska Vuodatus on poissa pelistä aika pitkään, tein varjoblogin bloggerin puolelle. Eihän sitä tiedä, jos vaikka tykästyn tähän ja siirryn kokonaan tänne. Viikko on muutenkin ollut nettijuttujen kannalta huono. Sunnuntaina nettiyhteys oli poikki ja se palautui vasta keskiviikkona, jolloin huomasin Vuodatuksenkin kaatuneen..

Yksi valmistunut käsityökin on esiteltävänä. Sukat M:n ystävälle:



Lankana Fabel ja puikot 2,5 mm ja painoa kertyi kokonaiset 79g. Mallina Ullasta Strawberry Field -sukat. Nämä ovat jälleen niin vaan  perusteellisen kirjavat, ettei malli kunnolla erotu. Jossain vaiheessa teen vielä yksivärisestäkin langasta:D