ss

ss

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lisää sukkia

Kiitos paljon tunikakehuista! Se oli eilen päälläni ja langasta lähtee aika lailla nukkaa; olisi varmaan pitänyt  pestä ennen käyttöä. Niin ja se on kokonaan neulottu. Pinta on varrasvirkkauksen näköistä, mutta se saadaan aikaan langankierroilla ja pidennetyillä silmukoilla sekä kahdella eri puikkokoolla.

Ja tällä kertaa täällä on valmistunut sukkia. Lanka on jälleen Tallinnan tuliaisia, Austermann Step 6. Mallineuleena raitalangalle sopivasti Jepyn Polvekeraidalliset sukat.


Puikkokoko oli 3,5mm. 

Lanka oli ihanan pehmeää. Sehän sisältää aloe veraa ja jojoba öljyä. Muistaakseni myös ohuemmassa Stepissä on samat aineet, mutta se ei tuntunut neuloessa läheskään yhtä pehmeältä. Nämäkin menevät hillokellarin hyllyille.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tunikamallinen pusero

Kiitos paljon orkideaneuvoista!

Tämän kirjoituksen otsikko on otettu suoraan lehdestä. Minusta se vain kuulosti niin hauskalta. Olen aivan yllättänyt itseni ja neulonut jotain melkein uudesta lehdestä. Kyseessä on Moda 5/2012 ja malli 22. Sattumalta ostin kesällä Tallinan reissulta paketin Linie 277 Linolo -lankaa Karnaluksista. Halusin vain kokeilla jotain pellavaista; käyttötarkoituksesta ei silloin ollut tietoakaan. Kun em. lehti tuli, kiinnitin heti huomiota hauskaan mallineuleeseen. Ja kun tutkin mallia tarkemmin, huomasin tutun langan. Ja pakkohan se oli tehdä, kun kerran langatkin olivat valmiina.


Ja takaa:


Ja kuvatkin on otettu peräti neule päällä ja ulkona:DD

perjantai 14. syyskuuta 2012

Miten orkidea säilyy hengissä ja vieläpä voi hyvin?

Viime viikonloppuna talon miesväki vahvistettuna miehen veljellä matkailivat Tallinnassa. Minä sain siksi aikaa vieraakseni taannoisen Tallinnan matkaseurani. Ystäväni toi minulle tuliaisiksi orkidean, joka kukkii näin kauniisti.


Nyt sitten kaipalisinkin orkideanhoito-ohjeita. Minulla on M:n hoidettavakseni antama orkidea pysynyt sitkeästi hengissä ja kerran jopa kukkinut, mutta mielelläni ottaisin vastaan kokeneempien neuvoja.

Tänään tehtiin taas kerran pikavisiitti lentokentälle. Jhän palasi kesätöistä elokuussa paivän M:n lähdön jälkeen ja piti muutaman viikon kesälomaa. Nyt sitten jatko-opinnot kutsuivat - Belgiassa:DD

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Ekat hillokellariin ja tunnustusta

Anneli oli vähän aikaa sitten virkannut kivat tossut. Ohje niihin löytyi Rakkaudesta villalankaan -blogista, Kukkakeijun tossut. Ilmeisesti virkkauskäsialani on tiukempaa kuin ohjeessa, koska jouduin vähän säätämään kerrosten ja senttien kanssa. Mutta loppujen lopuksi tossuista tuli juuri sen kokoiset kuin halusinkin ja sopivat saajalleen. Tosin perille ne menevät vasta jouluna.


Ja tossuthan menevät hillokellarin täytteeksi.
  
Minua on jälleen muistettu. Sekä Ritva että Susu antoivat minulle tunnustusta. 


Kiitos aivan hirveästi! 

Tunnustuksen säännöt ovat:

1. Kiitä linkin kera blokkaajaa, jolta sait sen.
2. Anna tunnustus (5) suosikkiblogillesi ja kerro heille siitä.
3. Kopioi Post it ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain Post it -lapulla ja toivo, että lempiblokkaajasi jakavat sen eteenpäin.

En nyt jaa eteenpäin, koska olen jälleen myöhässä ja kaikilla taitaa ko. tunnustus jo olla.