ss

ss

tiistai 23. lokakuuta 2012

Aikainen lintu jne.

Poikkeuksellisesti olen jo näin aikaisin koneella. Ihan itseäkin ihmetyttää:) Mitään valmista käsityötä ei ole esitellä, mutta parikin on kesken. Poikkeuksellista sekin; olenhan yleensä vain yhden työn nainen:DD

Mutta ehkä näitäkin voisi kutsua käsityöksi.


Sen jälkeen kun ensimmäisen kerran tein sytykeruusuja, ne ovat olleet ehdoton hitti perheessämme. Ja ne todella toimivat. Jos niillä ei saa tulisijaa syttymään, niin ei sitten millään. Kanamunakoteloiden suhteen minulla ei ole materiaalipulaa, koska työkaverit auliisti tuovat niitä minulle, mutta kynttiläjämistä on pikkuisen puutetta. Tuikuista ei jää lainkaan jämiä eikä lyhdyissä poltettavista öljykynttilöistäkään paljoa. Pöytäkynttilöiden loppuunpalaminen taas kestää tosi kauan. Siispä välillä joutuu takkaa sytyttelemään ihan peruspahvilla yms.

Mielenkiinnolla odotetaan, tuleeko viikonloppuna tänne eteläänkin ensilumi vai ei. Viime vuoteen nähden se olisi tosi aikaisessa, vaikka välttämättä se ei vielä pysyvää olisikaan. Toistaiseksi terassilla roikkuu ystävältä heinäkuussa saatu pelargonia näin kauniina vielä.


Mainoksen uhreina kävimme viime viikonloppuna puutarhalla ostamassa syyshortensian. Olihan siellä -70% päivät. Istutimme sen saman tien ja toivomme parasta. Onpahan keväällä tosi mielenkiintoista nähdä, onko hortensia vielä talven jälkeen elossa.

perjantai 12. lokakuuta 2012

Vielä Hillokellariin

Minulla on lojunut laatikossa paljon Austermann Step -kerien loppuja. Päätin ottaa ne käsittelyyn ja tuloksena oli kaksi paria kirjavia sukkia. Materiaalia olisi ehkä ollut pisempivartisiinkin, mutta olin jotenkin viehättynyt lyhytvartisiin. Aloitin nämä varmuuden vuoksi varpaista, kosken ollut varma, mihin jämät riittävät.


Vasemmanpuolisissa on käytetty kolmea eri kerää ja oikeanpuolisissa neljää kerää, joista yksi tosin on Fabelia. Niin ja nämä menevät Hillokellariin. Saattaa jopa olla viimeinen pari, koska sukanteko alkaa jo hiukan kyllästyttää ja haluan välillä tehdä jotain ihan muuta. 

Koska edellinen kuva blogikoirasta ei ollut kaikken edustavin, laitetaan tähän toinen.



tiistai 2. lokakuuta 2012

Lyhytvartiset jämälangasta

Edellisen kirjoituksen sukkalanka olikin 150g:n kerässä, joten tähteeksi jäi aika reippaasti lankaa. Sitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi täysivartisiin tai edes lyhytvartisiin, joten otin vähän vihreää 7-veljestä kaveriksi ja lyhytvartiset perussukat tulivat valmiiksi.


Sekä edelliset että nämä sukat menevät samaan osoitteeseen eli ystävälleni synttärilahjaksi - maaliskuussa:D Olen luvannut joka vuosi neuloa hänelle sukat synttärilahjaksi ja ensi vuonna hän saakin tuplat:) Nämäkin menevät hillokellarin hyllylle.

Lisäksi vielä kuva meidän perheen nykyisistä iltapuuhista:


Puhtaat hampaat
raikas suu 
ja
hammaspeikko lannistuu

Nyt kun omat lapset eivät enää kaipaa apua hampaiden pesussa, blogikoira on päässyt sijaiseksi. Tosin tahna ei ole pepsodenttia tai elmexiä vaan kananmakuista. Ja harjakin on blogikoiran seuran nimikkokaupasta hankittu ja logolla varustettu.