ss

ss

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Voitto ja jotain pientä

Pitkästä aikaa voitin blogiarpajaisissa. Inkeri Lankaa mutkalle -blogista arpoi kaksi kirjaa, joista toinen osui minulle. Kiitos Inkeri, kirjaa on jo selailtu ahkerasti.


M piipahti kotona ja sain kuin sainkin tälle kuukaudelle vielä toisenkin käsityön valmiiksi. M taisi tilata nämä jo vuosi sitten, mutta hän ei ole ollut paikalla niin pitkään, että olisin ehtinyt ne tehdä. Mutta tällä kertaa olinkin tarkkana ja olin neulonut varret ja peukalon valmiiksi, joten ei tarvinnut enää tehdä kuin sormentyngät. Malli on aivan omasta päästä eikä siinä mitään ihmeellistä olekaan. Aivan simppeli ;) käsityö.

Kynsikkäät intialaisella peukalokiilalla

Lanka: Novita Wool sävy
Puikot: 3,0 mm

Kotona ollessaan M huolehti erityisesti blogikoiran hyvinvoinnista. He kävivät yhdessä lenkillä milloin missänkin päin Lahtea. Ja blogikoiran turkki pestiin sekä karstattiin. Karstaus tehtiin useampana päivänä ja tässä viimeisimmän tulos:


Blogikoira on päättänyt vähentää karvoitustaan juuri talven tullessa. Ilmeisesti villakerros on tarpeellisin kesäkuumalla :)

perjantai 18. lokakuuta 2013

Ensilumi

Otetaanpa aluksi säätiedotus. Tänä aamuna tänne etelään(?) satoi lumi/räntäpeite. Toistaiseksi se on pysynyt myös maassa paitsi tieltä on sulanut. Tällä hetkellä tuulee niin, että tukka lähtee ja jopa blogikoira viihtyy sisätiloissa. Kuvassa on aamun tilanne.



Viime viikko blogikoiraa kuljetettiinkin lenkille vähän kauemmaksi autolla. Joku eläintenvihaaja kylvi myrkkysyöttejä aivan lähikadullemme. Saimme tiedon niistä naapurilta, jonka kaksi kääpiövillakoiraa ehtivät syödä niitä. Naapurin koirat myös molemmat menehtyivät. Enää eivät pirteät pikkukoirat kulje ohitse. Minä en vain ymmärrä...

Nyt vihdoin minulla on aivan ikiomat apinat. Olenhan Sudelta niitä aikaisemminkin tilannut, mutta nämä ovat vain minulle.


Kosken nykyään saa kuin ehkä yhden työn valmiiksi kuukaudessa, olkoon se sitten kuukauden käsityö. Langan ostin Pitsistä ja Palmikosta neuletapaamisen yhteydessä ja malli on Anun. Salama on hiukan vaalentanut huivin oikeaa väriä, mutta kuvitelkaa se tummemmaksi.

Lanka: Rowan Fine Art
Puikot: 3,5
Malli: Anu Paljärvi/Pitsi & Palmikko

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kiirettä pitää

Todellakin on ollut kiirettä. J oli pari viikkoa kotona ja jatkoi takaisin Brysseliin työharjoitteluun. Kummityttö vietti 6-vuotissynttäreitään ja jo seuraavalla viikolla suuntasin Novitan Burdan risteilylle ystävän kanssa.

Risteily sujui mallikkaasti. Kävimme seuraamassa risteilyohjelmaa (erityisesti Arnea ja Carlosta) ja tietysti myös myyntipöytiä. Eniten taisin viihtyä Virkkukoukkusen osastolla. Sorruimme myös Mschic meikkeihin. Minun piti ostaa myös Nalle -lankaa, mutta olin myöhässä ja sain jäädä nuolemaan näppejäni. Sen sijaan onnistuin saamaan Arnen ja Carloksen kesäkirjan omistuskirjoituksella varustettuna.

Joululahja numero 2 on valmistunut. Esiton lenkkimohairista valmistui shaali/torkkupeitto. Ohjehan tähän on äärimmäisen yksinkertainen 85s ja helmineuletta niin kauan kuin lankaa riittää. Langan olen ostanut Tampereen messuilta yli viisi vuotta sitten ja ohjeen sain samalla.