ss

ss

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kovan onnen kämmekkäät

Viime kuukausi menikin matkustellessa, mutta tässä kuussa ollaan palattu blogin perusasioiden äärelle eli käsitöihin. Tosin edelleenkin suuritöinen palatyö on vaiheessa, mutta jotain pientä on saatu valmiiksi. Nämä ovat valmistuneet jo huhtikuussa, mutta bloggauksen sain aikaiseksi vasta nyt.

Lanka: Teetee Alpakka
Puikot: 2,5 mm



Näillä säillä taitavat kämmekkäät tulla tarpeeseen, vaikka alunperin ajattelin vasta syyskäyttöön. 

Ensimmäisen kämmekkään taisin neuloa kolmeen kertaan. Ensin loin liian vähän silnukoita. Seuraavaksi yritin tehdä valmiin ohjeen mukaan, mutta minun silmääni tulos ei näyttänyt hyvältä. Sitten päätin ottaa vanhan kunnon palmikon käyttöön ja se miellytti. Mutta yläosa piti vielä tehdä yrityksen ja erehdyksen kautta. Loppujen lopuksi valmiiksi tulivat oikein käyttöystävälliset kämmekkät :)

perjantai 6. kesäkuuta 2014

30-vuotishäämatkalla Pariisissa 29.5.-2.6.2014




Kun aikanaan mietimme matkan kohdetta, tajusimme, ettemme ole koskaan käyneet romantiikan pääkaupungissa, Pariisissa. Pikkuisen kyllä arvelutti kertomukset tylyistä pariisilaisista, mutta 5 vuotta sitten kävimme Biarritzissa eikä siellä ollut minkäänlaisia ongelmia ihmisten kanssa. Eikä kyllä ollut täälläkään. Täydet pisteet ranskalaisille. Ilmeisesti niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kun me huutelimme hymyillen bonjouria, saimme aina hymyn ja ystävällistä palvelua takaisin. Hymyt saattoivat kyllä johtua myös ääntämisestä.

Lentomme tuli torstaina Charles De Gaulle -kentälle, joka myös oli siistiytynyt huomattavasti sitten viime näkemän. Sieltä jatkoimme Roissybussilla keskustaan L'Operan luo. Loppumatkan ajoimme taksilla hotellille. Hotellimme Alhambra sijaitsi aivan Oberkampfin metroaseman vieressä, mutta matkatavaroiden raahaaminen metrossa ei ollut vaihtoehto. Huoneeseen pääsimme heti, mutta se oli todella pieni. Toisaalta se oli ilmeisesti hiljattain remontoitu ja kylpyhuone oli hyvä.

Tavaroiden purkamisen jälkeen meillä oli aikamoinen nälkä ja suuntasimme metroaseman lähellä olevaan kahvilaan. Nälän laantumisen ja voimien palautumisen jälkeen lähdimme tutustumaan Pariisin metroon. Liput osasimme ostaa automaatista ja palvelutiskiltä saimme useammankin metrokartan. Pienen hapuilun jälkeen olimme metrossa matkalla Eiffel-tornille.

Itse torni on todella suuri ja vaikka olimme siellä suhteellisen myöhään illalla, jonot olivat edelleen todella pitkät. Meillä ei kyllä ollut tarkoituskaan mennä sisälle torniin, joten emme pettyneetkään. Yritin tosin ottaa muutaman torni sormien välissä kuvan, mutta poskelleen menivät joka ikinen. Tornin jälkeen katselimme vähän aikaa Seineä ja palasimme hotellille.





Seuraavana aamuna menimme lähikuppilaan aamiaiselle. Aamiaiseen kuului croissant (olivat muuten yhtä hyviä kuin muistinkin), voideltu puolikas patonki sekä kahvi/tee ja tuoremehu. Aamiaisen jälkeen kiertelimme hotellin lähitienoota, jossa oli mm. Republique -aukio. Sitten siiryimmekin taas kantakahvilaamme odottamaan, että seurueemme muut jäsenet saapuisivat.

Ensimmäisenä saapuikin J. Hän tuli Brysselistä suoraan luotijunalla Pariisin. Siitä parin tunnin kuluttua saapuivatkin M ja TJ. He saapuivat Amsterdamista bussilla. Yllättävän freeseiltä he näyttivät 7 tunnin bussimatkan jälkeen.

Kun loppuseurue oli majoittunut, lähdimme nähtävyyskierrokselle. Ensin suuntasimme Riemukaarelle ja tuntemattoman sotilaan haudalle. Seuraavaksi oli vuorossa Notre Dame ja metrolta sinne suunnatessamme osuimme vahingossa kukka- ja lintutorille. Notre Damessa kävimme myös sisällä, koska jono sinne liikkui sutjakasti.






Kirkon jälkeen luulimme, että muu porukka halusi Latinalaiskortteleihin, mutta yhtäkkiä meitä viitottiinkin seuraamaan aivan toiseen suuntaan. Meidät johdateltiin yllättäen sillalle nimeltä Pont de l'Archevêché. He olivat hankkineet meitä varten lukon, johon oli kirjoitettu meidän nimemme ja vihkimisvuosi ja joka piti kiinnittää sillan kaiteeseen.

Meidän lukkomme on tuo sininen, jossa on kukkia.



Sillalla on muutama muukin lukko.



Seuraavana päivänä lähdimme J:n kanssa keskustaan Galeries Lafayette -tavarataloon. Ensimmäinen laukku, jonka otin käteeni, maksoi 384€, joten se osasto jäi ilman eurojani. Sitten suuntasimme matkamuisto-osastolle, jonka tuotteet olivat kohtuuhintaisia. Kävin sitten etsimässä itselleni nilkkasukkia, löysin osaston parin tiedustelun ja eksymisen jälkeen ja valitsin kaksi paria katsomatta hintaa (eiväthän tavalliset sukat voi paljon maksaa, eihän). Kassalla sitten harmittelin suomalaisuuttani, kun en kääntynyt kannoillani ja käskenyt heitä pitämään tunkkinsa. Kaksi paria sukkia maksoi 42€. Taidan laittaa ne täällä kotona kehyksiin.




M ja TJ olivat tällä välin käyneet Jim Morrisonin haudalla ja jatkoivat tavaratalosta J:n kanssa Eiffelille. Me lähdimme hotellille vähän huilaamaan ja minä toipumaan sukkaostoksestani.

Nuoriso-osaston palattua tornilta lähdimme yhdessä Montmartelle ja Sacre Coerille. Metrolla pääsee todella lähelle. Loppumatkan me ja J kuljimme köysiradalla, M ja TJ juoksivat raput ylös. Kirkko oli upea ja näköala kukkulalta kaupunkiin oli henkeäsalpaava. Kävimme myös sisällä ja M:n kanssa sytytimme kynttilän poismenneille rakkaille.




Sunnuntai kului hiukan lähtötunnelmissa M & TJ lähtivät ensin 7 tunnin bussimatkalleen. J lähti toiseen suuntaan puoli tuntia myöhemmin. Kun he kaikki olivat lähteneet, kävimme katsastamassa bussin lähtöpaikan Oopperalla.



Samalla reissulla kävimme myös kahvilassa. Otimme molemmat pahimpaan nälkään salaatin. Pikkupurtava olikin kunnon ruokaa, koska salaatin päällä köllötteli paistettu kanan rintaleike:) Hotelliin kuului pieni sisäpuutarha, jossa kävimme juomassa leipomosta ostetut kahvit. Siellä tapasimme hotellin maskotin.





Maanantai oli matkustuspäivä. Haikein mielin jätimme hyvästit Pariisille. Au revoir Paris; nous revenons.