ss

ss

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Toiset Lidl -sukat ja iloista harmaata marraskuun synkkyyteen

Kun neuloin edellisiä Lidl -sukkia, mieheni ohimennen ihasteli sukkien väriä ja varsinkin ohutta kuosia. Meillähän ei kukaan pidä paksuista sukista. Osasyy siihen on varmasti lattialämmitys. Tietysti myös ohuemmat sukat mahtuvat paremmin kenkiin. Joka tapauksessa Lidl -sukkalanka on erittäin riitoisaa ja tein sitten siitä miehellekin sukat. Nämä olivat minulla reissuneuleena, joten näitähän neulottiin pitkään ja hartaasti. Valmistuivat kuitenkin ainakaan :)

Malli: perussukka
Lanka: Lidl -sukkalanka
Puikot: 2,5 mm
Salomea kyseli edellisten sukkien yhteydessä langan koostumusta. Lanka sisältää 48% puuvillaa, 39% villaa ja 13% polyamidia.  Käyttökokemuksia ei minulla vielä ole, mutta katsotaan sitten, kun mies ottaa nämä käyttöönsä.

Sukkien lisäksi tuli tehtyä iloisen harmaa kaulaliina, jota piristävät mustat raidat :D

Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Huurre
Puikot: 4,0 mm
Kaulaliinaan loin 70 silmukkaa ja neuloin putkea tarpeellisen määrän. Alussa ja lopussa ainaoikein -neulosta muutama kerros. Langassa oli kauniit sävyt, jos pitää harmaasta ja mustasta, siksi yksinkertainen malli oli mielestäni paras.

tiistai 18. marraskuuta 2014

Messuilua

Tänä vuonna Tampereen messuille lähtö tulikin päätettyä hyvissä ajoin. Sovimme Seijasiskon kanssa yhteisestä messumatkasta jo kesällä. Seijasisko löysi pikkujoulutarjouksen Rautatieaseman Cumuluksesta, jonne molemmat saavuimme jo lauantaina. Ilta sujui jutellessa ja käsitöitäkin tehdessä. Sain Seijasiskolta näin kauniit tossut, jotka hän virkkasi illan aikana.


Ehdimme me kyllä käydä syömässäkin :D New Yorkissa oli erittäin hyvä kasvisannos, jonka nimeä en muista, mutta hyvältä maistui. Jälkiruoaksi erehdyin ottamaan Vapaudenpatsas -jäätelöannoksen. En vain tajunnut, että annos oli lähes nimensä kokoinen. Eipä tullut nälkä koko loppupäivänä.

Sunnuntaiaamuna heti aamiaisen jälkeen suuntasimme paikallisbussilla messuille. Kiertelyyn kului muutama tunti aikaa ja ostoksetkin pysyivät maltillisina. Lankaa ostin vain 100g ja pari pientä joululahjaa. Katselimme myös muutaman näytöksen: tuolien tuunausta, helmistä tehtyjä joulukoristeita, huivien sidontaa ja muotinäytös. C-hallissa oli myös Karkkineulenäyttely, josta otin vähän kuvia.





Siitä saikin makeaa mahan täydeltä :D

perjantai 7. marraskuuta 2014

Unohtuneita töitä

Juuri nyt makoilen kotona flunssan kourissa. Minulla ei ole pitkään aikaan ollut yhtä pahaa flunssaa; se peräti nosti minulle kuumetta. mihin ei yleensä pysty kuin influenssa. Olisi pitänyt neuloa itsellekin kylmän sään/sairastamisneule, jonka tein M:lle. M sai neuleensa samalla, kun tapasimme Amsterdamissa ennen seuraavan päivän reissulle lähtöä. Nappasinpa kuvan hänestä neule päällä.

 
 

Täällä on vielä esittelemättä pari jo syyskuussa valmistunutta työtä. Kummitytön lahjapeitosta jäi muutamia Nalle-loppuja jäljelle. Niistä ajattelin virkata pannulappuja. Ja sainhan niitä pari kappaletta tehtyä, mutten lainkaan pitänyt Nallen virkkaamisesta, joten laput jäivät niihin kahteen. Kuvien laatu on huono, mutten kipeänä jaksanut tämän parempaa.

Malli: Suuri Käsityö 7/2014
Lanka: Nalle
Koukku: 3,0mm tai 3,5mm

Yhdet sukatkin olen saanut valmiiksi. Kaivelin lankavarastoani ja totesin hautovani siellä vieläkin Lidl'stä joskus muinoin ostettua sukkalankaa. Siitä sitten vain neuloin aivan perussukkaa sen kummemmin miettimättä.

Malli. Perussukka
Lanka: Lidl sukkalanka
Puikot: 2,5 mm

Koko sukissa on noin 35. Nämä menevät varmaan hyväntekeväisyyteen, kunhan saan niille kavereita valmiiksi.

Pari muutakin työtä on valmistunut. Mutta koska ne ovat joululahjoja, niistä enemmän sitten joulun jälkeen.