ss

ss

perjantai 23. tammikuuta 2015

Tämän vuoden ensimmäinen

Otsikossa jatketaan hyväksi havaittua linjaa :D Joka vuosi olen täyttänyt lupaukseni ystävälleni eli neulon hänelle aina sukat syntymäpäivälahjaksi. Ystäväni pitää ruusuista (joululahjaksi hän sai nämä), joten Ingrid oli aivan hänen tyyliään. Langat ostin syksyllä Lahden käsityömessuilta.

Malli: Ingrid
Lanka: Roosa-nauha sukkalanka
Puikot: varressa 3,0 mm, muuten 2,5 mm 

Langan puikkosuositus oli 2,5 mm ja aloitin sillä, mutta totesin, ettei jalka mahdu sukkaan, jos jatkan siihen malliin. Yritin sitten uudelleen 3,0 mm:n puikoilla ja johan alkoi jalka mahtumaan. Tosin en ollut neulontajälkeen aivan tyytyväinen, mutta toivoin, että höyrykäsittely korjaa asian. Ja niinhän siinä kävikin. Kärkiosa kuvioineen on neulottu suosituksen mukaisilla 2,5 mm:n puikoilla.

En oikein ollut varma, kuinka päin kuviota olisi pitänyt lukea, mutta niin tai näin olen kuitenkin kuvioon tyytyväinen.

Värien valinta aiheutti hiukan päänvaivaa. Mallin mukaisista langoista minulla oli vain pinkkiä. Vähän aikaa keriä pyöriteltyäni päätin toteuttaa tämän kaksivärisenä. Ja kerrankin valinta osui nappiin. Pitäähän jokaisen naisen elämässä olla välillä pinkkiä, vaaleanpunaista ja ruusuja ;)

tiistai 13. tammikuuta 2015

Viime vuoden viimeinen

Aika monella on ollut sama otsikko, mutta se nyt vaan on niin kuvaava. Ystävälläni oli 60-vuotispäivä jouluna. Juhlapäivänä hän oli matkoilla, mutta tarjosi kahvit ja vähän muutakin tammikuun puolella. Olin onneksi valmistatunut ja neulonut lahjaksi huivin, Harunin.

Malli: Haruni
Lanka: Wetterhoff Sivilla
Puikot: 3,0 mm

Lankana käytin Tampereen messuilta ostettua Wetterhoffin Sivillaa. Langan tosin ostin aivan muuhun tarkoitukseen, mutta tämä merkkipäivä oli aikaisemmin :)

Halusin tälle ystävälleni myös mittatilauksena tehdyn kortin. Itse en ole tehnyt kuin joskus yksinkertaisia joulukortteja, joten käännyin Ritvan puoleen. Tilasin samalla toisenkin kortin ja sen aika tuli eilen illalla. Serkun tyttö sai esikoisensa, pienen tytön.


Ystäväni harrastaa ja opettaa rivitanssia, joten siitä idea korttiin.

Ja lopuksi sääkuva :)