ss

ss

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Työpaikalle

Kesän alussa työpisteemme muuttuivat toiseen paikkaan. Itse asiassa tämä oli vuoden ja kuukauden aikana kolmas muutto töissä. Onneksi koti on kuitenkin pysynyt samana :)

Kun saatiin siellä tavarat paikoilleen, ystävä/työkaveri pyysi tekemään maton. Kyseessä oli pelkkä heitto enkä sitä ensin ottanutkaan tosissani. Mutta, mutta siitä se ajatus sitten lähti. Olin joskus ajatellut, että mattoa olisi kiva kokeilla, mutta itsellä ei oikein ollut sopivaa paikkaa matolle olemassa. Niinpä käväisin Pitsissä ja Palmikossa ja ostin kudetta. Ostin pari rullaa ja niistä tuli noin 75 cm:n matto. Mallin otin juhannusruususta. Ihan koko mallia en tehnyt, vaan siihen asti kuin kudetta riitti; jäi 30 cm:n pätkä.

Malli: Osittainen juhannusruusu
Koukku: 10,0 mm
Työkaveri on vielä lomalla. Odottelen mielenkiinnolla kommentteja matosta :)

Kun nyt kerran vauhtiin pääsin, halusin jotain myös omaan työhuoneeseeni. Mattoa en kuitenkaan halunnut, mutta huoneessa on ylimääräinen pöytä, jolle päätin virkata pöytäliinan. Olin jossain (en tietenkään muistanut missä) nähnyt mielenkiintoisen näköisen pöytäliinan. Aina muistaessani googlasin kaikenlaisilla hakusanoilla, mutta ei meinannut löytyä. En enää edes muista, minkä mutkan takaa malli sitten löytyi. Fractal on maksullinen malli ravelryssä, mutta oli myös joka sentin arvoinen. 

Minulla oli lankavarastossa ruusunpunaista kotiväkeä, joka oli jäänyt jäljelle kummitytön pikkusiskon mekosta, joten sillä aloitettiin. 

Malli: Fractal
Lanka: Kotiväki
Koukku: 2,5 mm
Kun liina valmistui ja mallailin sitä olohuoneen pöydälle, blogimies ihastui siihen niin paljon, ettei antanut viedä sitä työpaikalle, vaan se jäi olohuoneeseen.

Seuraavaksi piti ostaa uutta lankaa, jotta sain virkattua uuden liinan. Väriksi valikoitui tumma pinkki. Uudesta liinasta tuli aikalailla pienempi, koska sen virkkasin 1,25 mm:n koukulla. Olisin virkannut sen 1,5 mm:llä, mutta sellaista minulla ei ollutkaan (nyt on). 

Malli: Fractal
Lanka: Scheepjeswol Maxi
Koukku: 1,25 mm
Tämän liinan vein sitten töihin viimeisenä päivänä ennen lomaa. Saa nähdä, mitä kämppis tykkää...

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Häissä: Norrköping & Rejmyre 15.7.-17.7.2016

Vihdoin viimein ollaan lomalla. Tai ollaan oltu jo viikko, mutta se oli niin hektinen, ettei ole oikein ehtinyt pysähtyä tajuamaan loman alkamista.

Heti loman alussa olimme miehen serkun häissä Ruotsissa. Suoraan töistä lensimme Tukholmaan ja lentokentältä vuokrasimme auton, jolla ajelimme toiselle kentälle hakemaan J:n ja M:n. He olivat viettäneet sisarusaikaa yhdessä Brysselissä ja lensivät myös yhdessä Brysselistä Ryan Air:llä Tukholman Skavstan kentälle, joka oli itse asiassa lähempänä määränpäätämme Norrköpingiä kuin Tukholmaa. Harmi, kun Suomesta ei enää pysty lentämään Norrköpingiin (kuten teimme pari vuotta sitten) tai edes Skavstaan. 

Kun olimme saapuneet päämääräämme (navigaattorin mukaan) ja majoittautuneet hotelli Centriciin, tapasimme kummitytön porukat ja menimme yhdessä syömään pubiin nimeltä Black Lion. Saimme siellä äärimmäisen hyvää palvelua ja ruoka oli kerrassaan maukasta. 

Seuraava päivä olikin sitten hääpäivä. Aamupäivä kului nopeasti ja alkuiltapäivästä siirryimme hääpaikkakunnalle Rejmyreen. Hääkirkkona oli paikkakunnan pieni kirkko. Oli hauska kuunnella seremonia ruotsiksi ja laulaa virret myös ruotsiksi :) Virret olivat ainakin minulle täysin vieraita.  

Jatkot olivat paikallisessa Folke Husetissa. Koska häävieraiden joukossa oli noin 30 alaikäistä ikähaarukalla 3kk - 17v, vilinää ja vilskettä riitti. Lapsivieraat oli myös hienosti otettu huomioon, sillä jokaisen paikalla oli oma askartelukassi, kun muilla häävierailla oli hääkarkit yms. Lisäksi hääkahvien aikana tuotiin paikalle karkkivaunu, joka sai ainakin kummitytön ja pikkusiskonsa silmät pyöristymään.


Hääkuvia en valitettavasti voi julkaista, koska en ole kuvissa esiintyviltä pyytänyt lupaa julkaisuun. Mutta laitanpa kuitenkin yhden perhekuvan.


Häävieraiden yhtenä tehtävänä oli piirtää kuva vastapäätä istuvasta. Meidät oli sijoitettu vastakkain istumaan, joten...

Sunnuntaina sitten teimme kotimatkan vastakkaisessa järjestyksessä kuin perjantaina. Ainoa ero oli, että nyt J lähti yksin takaisin Brysseliin ja M tuli meidän mukanamme vielä viikoksi viettämään lomaa Suomeen.

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pesu- ja siivousvälineitä

Minua uskollisesti palvelleet tiskirätit alkavat yksi toisensa jälkeen tulla tiensä päähän. Taisin neuloa ne yli 5 vuotta sitten puuvillasta. Koska ne ovat päivittäisessä käytössä, oli suorastaan pakko neuloa lisää. Lankavarastostani löytyi Novitan Bambua ja koska en ollut vielä bambua kokeillut, päätin tehdä sitten seuraavat siitä. Saman tien neuloin sitten kolme rättiä.

Lanka: Novitat Tennessee ja Bambu
Puikot: 3,5 mm
Vaikka puhuin vain bambusta, on vasemmalla oleva tassurätti neulottu pelkästään puuvillasta. Rättien ohjeet olivat minulla printattuna neulekansiossa ja enkä nyt tähän hätään löytänyt linkkiä. Jotain ilmaisohjeita olivat :)

Kun kerran siivouksen makuun pääsin, kokeilin myös tawashi-ohjetta. Tawashit virkkailin akryylistä. Olen todennut akryylin hyväksi hankaamisessa. Ihan vertailun vuoksi virkkasin toisen 3.0:n ja toisen 3.5:n koukulla. Kokoero johtuu siis koukusta ei kuvaustekniikasta.

Malli: Tawashi
Koukku. 3.0 mm ja 3.5 mm