ss

ss

perjantai 30. joulukuuta 2016

Vielä yksi joululahja

Viimeisin itsetehty joululahja valmistui joulukuun puolessa välissä: sormettomat miehen veljelle. Hän soittelee kitaraa bändissä ja ulkoilmakeikoilla saattavat sormet olla kovilla Suomen kesässäkin. Idea lahjaan tuli kyllä mieheltä, jolle tein vastaavat pari vuotta sitten ja ne ovat olleet ahkerassa käytössä. Eivät tosin soittotarkoituksessa mutta kaikessa muussa kyllä.

Malli: omasta päästä
Lanka: Novita Woll
Puikot: 3,0 mm

Kuten kuvasta näkyy, näissä ei ole mitään erikoista. Tosin peukalo oli tehty intialaisella peukalokiilalla, mutten huomannut ottaa siitä kuvaa. Nämä piti saada nopeasti pakettiin.

Viime syksynä ostin vakiolankakaupasta hamppulankaa tarkoituksena neuloa tiskirättejä, kosken ole vielä hamppua niiden materiaalina kokeillut. Nyt sitten kaivoin vyyhdin esille ja tein pari rättiä. Tosin kuvaan ei joutanut kuin yksi. Toinen lähti uuteen kotiin heti, kun olin saanut langat pääteltyä. 

Malli: Ananas
Lanka: Hamppu
Puikot: 3,75 mm

Tämä vuosi alkaa olla lopuillaan, joten toivottelen kaikille tänne eksyville:

Oikein hyvää juhlavuotta 2017!                                                


torstai 15. joulukuuta 2016

Huivi jälleen

Edellisen postauksen huivi on parhaillaan matkalla Englantiin. Kaveriksi se sai toisen huivin:

Malli: omasta päästä
Lanka: Liuku-Puffa Trioli
Puikot: 3,0 mm

Huivin malli oli yksinkertainen joka toinen rivi 1o 1n ja joka toinen kaikki oikein. Tällä saattaa olla joku nimikin, mutta ei juuri nyt muistu mieleen.

Tässä kuva molemmista puolista.




Tämä huivi oli minulla mukana sairaalassa, kun minulle tehtiin lonkan tekonivelleikkaus, mutta eipä siellä tullut neulottua kerrostakaan. Vaikka minulla on nyt kahden kuukauden sairausloma, eivät oikein käsityöt edisty. Ei oikein vielä jaksa istua kovin pitkään eikä makuulla neulominen niskojen vuoksi onnistu. Sama koskee muiden blogien lukemista; ei vaan jaksa. Mutta toivottavasti tästä hiukan piristyy, kun parantuminen edistyy.