ss

ss

maanantai 30. tammikuuta 2017

Laatikon tyhjennys

Kaverin pyynnöstä aloin etsiä lankalaatikoistani säärystimiin sopivaa lankaa. Tai oikeastaan aloin vasta miettiä, löytyisikö minulta sopivaa lankaa, kun jo muistin yhden laatikon, jossa asustivat liivistä ylijääneet vuosikerta Novitan Puro-langat. Taisin ostaa ne silloin, kun Puro aikoinaan tuli markkinoille eli useampi vuosi sitten. Värinä näissä oli Jäätynyt karpalo, mikä vastasi kaverin väritoivetta aika hyvin.

Edellisestä sukkapostauksesta jäi mieleen jälkimmäisten sukkien mallineule ja halusin soveltaa sitä myös paksummalle langalle ja pidin lopputuloksesta.

Malli: aivan oma
Lanka: Novita Puro, Jäätynyt Karpalo
Puikot: 5,0 mm
Koska lankaa jäi vielä säärystimien jälkeen, tekaisin vielä piponkin.


Vieläkään ei lanka loppunut, joten jatkoin kämmekkäillä.



Näihin kokeilin minulle uutta päättelytekniikkaa, i-cord -päättelyä, ja tykästyin kovasti lopputulokseen. Sitä käytän vielä uudelleen.




Lankaa oli vielä jäljellä muutama vajaa kerä. Muistin sitten joskus huovuttaneeni patakintaita pesukoneessa ja päätin hukuttaa langanloput siihen. Tarkoitus oli jättää patakinnas omaan käyttöön, mutta se matkustikin saman tien ulkomaille suurempaan tarpeeseen.

Ennen huovutusta:



Huovutuksen jälkeen:


Yritin ensin huovuttaa 40-asteen ohjelmalla, muttei tapahtunut mitään, joten jatkoin 60. asteessa ja johan huovuttui :D

Säärystimet ja myssy menivät kaverille ja  patakinnas ulkomaille, mutta kämmekkäät jäivät vielä odottamaan uutta omistajaa.

Mutta lankalaatikko on nyt tyhjennetty ja saatu pari henkilöä tyytyväisiksi.

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Simpukkaliina

Simpukkaliinan ohjeen olen tulostanut "jostain" varmaan pari vuotta sitten. Malli oli minusta tosi nätti ja ajattelin myös toteuttavani sen jonain kauniina päivänä. Se päivä tuli nyt tammikuussa. Tosin kovin kaunis päivä  se ei ollut mutta anyway.

Langan löysin äidin lankojen joukosta. Ne olin viime kesänä löytänyt kotikotoa erään komeron perukoilta sitä tyhjentäessäni. Kyseessä oli vuosikerta Finla kalalanka kermaisena tai vaniljaisena katsojan makumieltymyksistä riippuen. Kuvassa se tosin näyttää valkoiselta.

Malli: Simpukkaliina
Lanka: Finla kalalanka
Koukku: 1,5 mm
Lopputulokseen olisin muuten tyytyväinen, mutta liinasta tuli aikomaani paikkaan aivan liian lyhyt. Se on kooltaan 30 cm  * 80 cm. Valitettavasti lankaa ei riitä enää uuteen liinaan, joten täytyy miettiä toinen vaihtoehto, joka jää taas odottamaan jotain kaunista päivää :D

lauantai 7. tammikuuta 2017

Sukkia, sukkia

Viime vuodet olen aloittanut käsityövuoden sukilla; niin tänäkin vuonna. Ensin minulla oli malli, josta halusin sukat ihan itselleni. Langaksi olin ajatellut syksyllä ostamaani Austermann Stepiä, mutta lanka ja malli eivät vaan kohdanneet. Lanka oli liian kirjavaa tähän malliin. Mutta koska olin kerran päättänyt neuloa itselleni Strawberry Field - sukat, ne minun piti saaman. Sitten täytyikin sukeltaa vaatehuoneeseen etsimään uutta, sopivampaa sukkalankaa. Tai oikeastaan mies sukelsi, kosken saa vielä kuukauteen hirveästi kumarrella. Kolmannesta muovilaatikosta löytyi oikea lanka ja pääsin töihin.

Malli: Strawberry Field
Lanka: Austermann Step
Puikot: 2,5 mm

Mutta nyt jäi em. tarkoitukseen varattu lankakerä käyttämättä. Pitihän siitäkin kerästä sukat tehdä. Varren neuloin 1 kerros nurin ja 3 kerrosta 3o ja 1 nurin ja jatkoin neulosta jalkaterän päälle.

Malli: kerrottu edellä
Lanka: Austermann Stepiä
Puikot: 2,5 mm
Nyt minulla on sitten kahdet uudet sukat 😀