ss

ss

lauantai 25. helmikuuta 2017

Sormettomia

Jos joku ei vielä ole tietoinen, niin Lahdessa alkoivat hiihdon MM-kisat keskiviikkona ;) Minulta ne jäävät tällä kertaa väliin: suuri ihmisjoukko ja liukkaat tiet ovat liian riskialtis yhdistelmä. Upouusi lonkkaniveleni ei tykkää kaatumisesta.Vielä ei ole tullut kisoja katseltua edes telkkarista, koska työ ja muut velvollisuudet ovat toistaiseksi estäneet sen tehokkaasti.Tosin avajaisten ilotulituksen kävin katsomassa livenä Lahden Vesitornin mäeltä. Siksi en avajaisista nähnyt kuin upean Finlandian.


Kuva on otettu kännykällä, joten upeat värit eivät erotu.

Valmistuneet käsityöt eivät oikein ole mitään huippuluomuksia, mutta tarvetta niille on ollut sitäkin enemmän. Nämä aloitin itselleni, mutta ilmeni, että M tarvitsee niitä minua enemmän. Ja ainahan voin tehdä itselleni toiset.

Malli: perussormettomat
Lanka: Schachenmayr Merino Extrafine 285 Lace
Puikot: 2,5 mm

Kuva on nopeasti otettu ja valottunut eivätkä värit ole lainkaan kohdillaan. Piti vain näpätä kuva nopeasti, jotta nämä ehtivät mukaan lentokoneeseen. Jos väreistä haluaa paremman käsityksen, nämä on tehty samasta langasta.

Samalla kaavalla neuloin seuraavatkin sormettomat. Nekin lähtevät muille maille.

Malli: perussormettomat
Lanka: Austermann Step
Puikot: 2,5 mm
Seuraavalla kerralla on toivottavasti jotain muuta kuin näitä. 

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Palkinto ja sukkia

Onnistuin käymään Kristiinan blogissa kommentoimassa juuri oikeaan aikaan. Osuin tarpeeksi lähelle tiettyä lukua ja sain palkinnon. Sain valita, otanko tavallisen kässypussin vai ranneroikottimen. Tottakai valitsin ranneroikottimen, koskei sellaista minulla vielä ole. Kuosinkin olisin saanut vaihtaa, mutta minähän pidän kaikista eläimistä, myös kissoista, vaikka meillä asustaakin oma blogikoiramme.



Hieno kuosi vai mitä?

Bonuksena tulivat vielä puikonpitimet, jotka pääsivät heti käyttöön.



Kun sairausloma loppui, niin käsitöiden valmistumistahti selvästi hidastui. Parit sukat olen silti saanut aikaiseksi. M kaipasi uusia polvisukkia vaihtosukiksi.

Malli: Perusmalli
Lanka: Lidl
Puikot: 2,5 mm

Ehtymättömistä varastoistani löytyi Lidlin lankapaketti vuodelta x. Annoin vain mennä sileää neuletta ja kaventelin 15 silmukan välein. Sukan varsia on muotoiltu, vaikka ne kuvassa näyttävät vain suorilta pötköiltä.

Lankapaketissa oli neljä 50 g:n kerää, joten lankaa jäi vielä toisiinkin sukkiin. 

Malli: varpaista varteen
Lanka: Lidl
Puikot: 2,5 mm
Näissäkään sukissa ei ole mitään sen erikoisempaa kuin aloitus varpaista, jotta sain langan käytettyä mahdollisimman hyvin loppuun.