ss

ss

lauantai 18. maaliskuuta 2017

Lisää kädenlämmittimiä

Kuun alussa vanhenin taas vuodella ja sain blogimieheltä näin kauniita kukkia.


Minähän pyrin lahja-asioissa olemaan todella ajoissa; monien mielestä turhankin ajoissa :D Niinpä rakas työkaverini täyttää vuosia heinäkuussa ja johan lahjaa pitää viimeistään helmikuussa alkaa miettiä. Loppusyksystä työkaverini esitteli minulle tekemiäni lapasia, jotka alkoivat olla jo elonsa ehtoopuolella. Etsinpä sitten netistä kiinnostavia lapasmalleja. Jossain vaiheessa silmiini osuivat Pionit-lapaset. Nämä olivat todella osuvat, koska olin häneltä saanut pihaan pionintaimia.

Totesin, että malli löytyi Lumi Karmitsan kirjasta 'Villit vanttuut ja vallattomat villasukat'. Varasin sitten kirjan kirjastosta ja odotin pari viikkoa, kunnes sain kirjan käsiini. Luulin olleeni järkevä ja ekologinen, kun lainasin kirjan ja laina-aikana ehtisin neuloa lapaset. Mutta kuinkas sitten kävikään, kirjassa oli monta muutakin mallia, jotka ehdottomasti halusin toteuttaa. Joten ehdotin miehelleni täsmälahjaa ja synttäripäivänä paketista löytyi tämä:



Pionit-lapasten ohje oli kirjoitettu 7-veljekselle ja koko oli reilu naisen. Koska työkaverini on pienikokoinen vaihdoin langan Nalleksi, mutta en ole vieläkään aivan varma koosta. Annan sitten lahjan mukana lupauksen neuloa uudet, jos näistä tuli liian pienet.

Malli: Pionit
Lanka: Musta Nalle ja vaalenpunainen Wool Sävy
Puikot: Resori 2,5 mm ja kirjoneule 3,5 mm

Wool Sävy on aivan häneltä saamieni pionien värinen.

Jotta voisin verrata kokoa, neuloin sitten toiset lapaset 7-veljeksestä. 

Malli: Pionit
Lanka: 7-veljestä
Resori: 3,0 mm ja kirjoneule 3,5 mm

Näistä tuli minulle itselleni sopivat, mutta saattaa olla, että joku muu saa nämä lahjaksi.