ss

ss

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kummitytön synttärilahja valmis

Kummitytön synttärit ovat vasta syyskuun loppupuolella, mutta minulla on tapana aloittaa synttärilahja ajoissa. Alkukesästä mietin, mitä tekisin ja loppukesästä pyrin sen toteuttamaan. Kummityttö on ihastunut ratsastukseen ja hevosiin, joten rupesin etsimään ohjetta hevoskuvioon. Novita talvi 2007 -lehdestä löytyi ohje hevospuseroon, joka oli juuri sellainen kuin etsin.

Aivan tyytyväinen lopputulokseen en ole, mutta kohtalaisesti kuitenkin.



Pääsääntöisesti lankana tässä on wool kuviossa lisäksi nallea. Ohje on sen verran vanha, että nallen värikartta on muuttunut monta kertaa. Apiloissa olevaa vihreää ei löytynyt mistään. Harkitsin jo vaihtoehtoisen langan hankkimista, mutta Seijasisko pelasti minut pulasta ja Oulussa vieraillessamme lahjoitti minulle kerän tummavihreää nallea. Kiitos vielä!

Tässä vielä lähikuva kuviosta:


Kuvion valkoiset, beiget vihreät ja harjan tummanruskea on neulottu, muut värit on kirjailtu päälle. Kirjailu (=intarsia?) onnistui sen verran hyvin, että taisin päästä siitä traumasta eroon:) Sen sijaan kirjoneuletrauma jatkuu vielä.

Pohjaväriä ostin yhden ylimääräisen kerän varmuuden vuoksi, mutta ohjeen langankulutustiedot pitivät hyvin paikkansa. Minulle jäi ylimääräinen kerä, joten tein vielä pipon puseron seuraksi.


Pipo on aivan omasta päästä vetäisty, joten istuvuudesta puhumattakaan koosta ei ole takeita, mutta onneksi kummitytöllä on pikkusisko, jolle voi ainakin liian pienet tekeleet lahjoittaa:)

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Haikeutta ilmassa

Viikon takainen konsertti oli aivan mahtava! Tosin tiesimme, mitä odottaa, koska olemme kunnon faneina olleet Tomasin konserteissa ennenkin. Mutta kerta ensimmäinen oli Finlandia-talossa, jossa ainakin naisten vessoja olisi syytä lisätä. Niin ja 'Sommaren är kort' kuultiin siellä ja monta muuta lempikappalettani.

Tänä vuonna ilmoittauduin sukkasatoon. Minut löytää hillokellarista. Viimeksi olin mukana pari vuotta sitten.

                                    

Viimeisen viikon olen tehtaillut tiskirättejä nimettömistä puuvillalangoista. Kaikki alkoi M:n pyynnöstä saada oma rätti. No, teinpä sitten kaksi.



Viidennen kuvausyrityksen jälkeen lakkasin ottamasta kuvia ja alistuin siihen, ettei minun ja kameran yhteistyöllä saa parempia kuvia. Kumpaakaan rättiin en nyt tällä istumalla löydä linkkiä, mutta vaaleanlilassa on tassun kuva, jota voitte tihrustella klikkaamalla kuvaa.

Kun kerran rättivauhtiin päästiin, kokeilin vielä tiskikukkasten tekoa.



Tein sitten samantien kaksi. Ei ehkä mitään mestarityötä, mutta kyllä noillakin pyyhkii. 

Meillä on viimeisen viikon ajan ollut olohuoneen lattialla matkalaukku lähes pakattuna.



M on vuorostaan lähdössä opiskelemaan. Määränpäänä on Amsterdam ja alana business. Koepakkauksessa laukun paino oli 36 kg, joten pientä karsintaa ehkä joudutaan tekemään:D Huomenaamulla on jälleen aikainen herätys ja matka vie lentokentälle, kuten J:n kanssa niin monta kertaa aikaisemmin.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pikkusukkia

Kiitos kaikille kommenteista. Hyvinhän te olette minut löytäneet:) Itse olen hylkäämässä blogilistaa ja ottamassa bloggeria käyttöön, joten jos joku huomaa, etten ole kommentoinut pitkään aikaa, kannattaa ns. nykäistä hihasta. Kommentteihin on myös lisätty URL-osoite vaihtoehto. Koska yleensä en omia tekstejäni kommentoi, minulta jäi sen puuttuminen huomaamatta.

Kesällä ei kauheasti käsitöitä valmistunut. Yhdet aikuisten sukat on esitelty tässä blogissa. Yksi suuritöinen pusero on kohta valmis ja tässä on esiteltävänä parit onnensukat


Nämä lähtevät ensi viikolla kohti Tamperetta. Vasemmalla ovat tutut junasukat ja oikealla uusimmasta Novita lehdestä vauvansukat. Kerrankin olen ajan hengessä mukana ja ihan tuoreesta lehdestä tein jotakin. Yleensähän tulen noin 3-4 vuotta myöhässä;) Novita sukat on tehty aivan ohjeen mukaan puuikoilla nro 3 ja junasukat, jotka olivat minulla Tallinnassa mukana, puikoilla 2,75. Lankana molemmissa on Novita Wool.

Tänään olen aika innoissani, koska miehen kanssa lähdetään tänne. Ja toivottavasti siellä kuullaan myös tämä.

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Uusi aloitus ja haaste

Aloitan nyt sitten blogini virallisesti täällä. Tervetuloa kaikki vanhat ja mahdolliset uudet lukijat! Laittelen tätä luppoaikana mieleisekseni, mutta toistaiseksi mennään oletusasetuksilla.

Heti ensimmäisenä vastaan haasteeseen, jonka minulle heittivät Seijasisko ja Piiku. Kiitos teille molemmille!



Ohjeet annettiin mukaan ja ne ovat seuraavanlaiset:

1.Kiitä tunnustuksen antajaa

2. Anna tunnustus kahdeksalle bloggaajalle

3. Ilmoita näille kahdeksalle tunnustuksesta

4. Kerro kahdeksan asiaa itsestäsi


Kohta 1 on hoidettu edellä. 

Kohta 2&3: Koska odottelin pitkään vuodatuksen toiminnan palautumista, tämä haaste on jo ehtinyt kiertää paljon blogeja. Ja tästä johtuen en nyt haasta ketään.

Kohta 4: Varmaankin nämä samat asiat löytyvät vanhasta blogista, mutta tulevatpahan tänne uuteenkin.

1. Olen ainut lapsi. Tämähän ei ole tavallista meillä 50-luvulla syntyneillä, varsinkin, kun vanhemmat ehtivät viettää jopa kultahääpäiväänsä.

2. Olen maalaistyttö, joka ei osaa lypsää. Meillä oli toki lehmiä, mutta olin vasta 12-vuotias, kun niistä luovuttiin. Ja vanhemmat olivat sitä mieltä, että lypsämisyritykseni aiheuttivat enemmän haittaa kuin hyötyä lehmille.

3. Blogini nimen keksi mieheni. Tosin tänne lyhensin sen vuodatuksen vastaavasta. 

4. Olemme olleet mieheni kanssa naimisissa vuodesta -84 lähtien (mikä kai nykyään katsotaan aika pitkäksi ajaksi). Yhdessä aloimme olla vuodesta -76. Minä olin 18 ja mies 19; oi niitä aikoja;)

5. Koira on nimetty jalkapallojoukkueen mukaan (mies fanittaa).

6. Olen puna-vihersokea. Näöntarkastuksen yhteydessä (noin 18-19-vuotiaana) tehtiin myös väritesti. Lääkäri toistatti sen 3 kertaa ennen kuin uskoi. Naispuoliselle se periytyy vain, jos isällä JA äidin isällä ko. taipumus. 

7. Edellisestä johtuen en ole koskaan ollut kovin innostunut marjanpoiminnasta, varsinkaan punaisten marjojen poiminnasta.

8. Olen allerginen kiwi-hedelmälle; aiheuttaa aikamoiset vatsakivut. Äidillä on samat oireet, mutta aiheuttaja on banaani.

Siinähän ne tulivatkin. Olikohan siinä mitään uutta vanhaa blogia seuranneille.