ss

ss

tiistai 29. tammikuuta 2013

Tunnustuksia ja myssyjä

Sain ihanan sydämen Siskohannelta, kiitos!


















Tämän tunnustuksen saa halutessaan laittaa eteenpäin seuraavilla ohjeilla/säännöillä:

- Kiitä tunnustuksen antajaa tekemällä linkki hänen blogiinsa
- Valitse 5 blogia, joille haluat antaa tämän tunnustuksen eteenpäin. Kerro siitä heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa

Myös Helena on muistanut minua tunnustuksella, kiitos!













Tarkoitus on jakaa tunnustus eteenpäin kahdeksalle blogille ja kirjoittaa sitten kahdeksan asiaa itsestään.

Onkohan enää mitään asioita, joita en olisi tässä tai edellisessä blogissa kertonut, mutta haittaakse jos tulee samoja.

1. Tykkään neuloa kaikenlaisia lankoja, mutta monesti kuitenkin Novitan langat valikoituvat käyttöön

2. Siivoaminen on pakkopullaa, mutta tykkään silittää.

3. Pidän lähes kaikista eläimistä, mutta meillä on vain yksi koira.

4. Minulla ei ole toisen sukan, lapasen tai muunkaan syndroomaa.

5. Teen aina yhden neuleen kerrallaan loppuun.

6. Minulla ei myöskään ole ufoja.

7. Inhoan ruoanlaittoa, mutta onneksi mies osaa ja laittaa myös.

8. Leivonta on kivaa.

En nytkään jaa näitä eteenpäin, mutta kaikki täällä käyvät varmasti ansaitsevat nämä tunnustukset, joten olkaa hyvät:)

Viime aikoina olen neulonut  myssyjä, koska komerosta löytyy aika paljon sytomyssyihin soveltuvia ohjeita. Hitaana neulojana olen tyytyväinen, että paikallinen kampanja kestää 15.4 saakka.

Tässä pari valmistunutta myssyä:



Myssyt ovat Bravo-myssyn sovelluksia. Vasemmanpuoleinen on neulottu Lidlin Colorado-puuvillalangasta ja oikealla oleva Mandarin Petit -langasta. Olen ihan tarkoituksella tehnyt vähän isompia kokoja, koska myssyjen ohjekoot ovat aika pieniä. Itse olen kokoa 58 ja lyhythiuksinen. Jos hiukset lähtisivät ei koko paljon pienenisi.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Sytomyssyjä

Olen seuraillut Seijasiskon ja Matleenan blogeista jälleen uutta ja tarpeeseen tulevaa ystävänpäivän sytomyssykampanjaa. Päätinpä sitten itsekin tehdä jälleen myssyjä. Alkuperäinen ajatus oli lähettää ne valmistumisen jälkeen Ouluun. Mutta viime lauantaina mies huomasi lehdestä, että myös täällä on polkaistu kampanja käyntiin välille 15.1.-15.4. Onneksi tieto keräyksestä oli myös lehdessä, kosken ole itse facebookissa ja täten ulkona kaikista hienoista FB ryhmistä.

Siispä nämä kolme ja mahdollisesti heille tekemäni kaverit matkaavatkin Päijät-Hämeen keskussairaalaan lankakauppa Pitsi & Palmikon kautta.


Huivihattu on tehty Novitan kausilangasta Oliviasta (70% bambu ja 30% polyesteri). Vasemmalla on Matleenan ohjeella neulottu pipo ja oikealla Mamma Myyn ohjeella virkattu myssy. Näissä on lankana Coats säästökerä (100% puuvilla). Tämä lanka sopi minusta erittäin hyvin sytomyssyksi, koska sain langan työkaverini vaimolta, joka myös sairastaa syöpää. 

perjantai 11. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäiset

Otsikko on erittäin omaperäinen, mutta onhan se sentään kuvaava:) Vuoden ensimmäiset nenäliinapaketit valmistuivat eilen ja tänään sain ne jopa kuvattua.


Näitähän on vilissyt blogissa tämän tästä, mutta idean kopsasin Annelin blogista. Viime kesänä tein näitä työkaverille synttärilahjaksi. Hänen tyttärensä ihastui myös, mutta halusi omansa mustana, joten työkaveri toi langat ja minähän virkkasin. Musta kotiväki tuntuu olevan paksumpaa kuin vastaava valkoinen. Mustasta tuli kerroksen verran suurempi kuin vaaleista. Sinisen tein ihan vaan itselleni ja punainen menee taas kerran synttärilahjaksi.

Näitä pitäisi tehdä vielä lisää, mutta taidan välillä tehdä jotain ihan muuta.

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vielä viimevuotisia

Vaikka tämä vuosi on jo pitkällä, esittelen vielä pari viime vuoden käsityötä. Ovat jääneet loppuvuoden hässäkän jalkoihin.

J:lle tein pari vuotta sitten kynsikkäät. Otimme ne syksyllä mukaan, kun veimme sekä J:lle että M:lle tavaroita. Siinä vaiheessa blogimies ilmoitti, että oikeastaan hänkin tarvitsisi tuollaiset. Lankavarastosta löytyi muutaman vuoden vanhaa Alpaca Silkiä, jonka olen ostanut vuosia sitten Susulta. Blogimies on atoopikko eivätkä kaikki villat käy.


Näissä ei ole mitään erityistä, mutta blogimies on tyytyväinen. Ja se on kaikkein tärkeintä.

Puuvillajämiä tuhosin tekemällä pari kappaletta tiskirättejä.


Sitten vielä kuva yhdestä M:n joululahjasta:) 


Sudelta tilasin tämän pariskunnan M:lle ja molemmat lähtivät hänen mukanaan Amsterdamiin:)