ss

ss

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Seiskaveikkaa

Ystävän poika joutui sairaalaan useammaksi viikoksi. Nyt hän on jo päässyt kotiin ja niinpä neuloin hänelle toipumissukat. Selailin vähän sukkamalleja, kosken halunnut tällä kertaa tehdä ihan perussukkia. Novitan 2010 -lehdestä löytyivät miesten palmikkosukat ja lankana tietysti 7 -veljestä.

Malli: Novita syksy 2010
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
Kuten kuvasta näkyy näistä tuli rutussa pidettävät sukat, koska suun palmikkokuviosta tuli aika kireä. Jos tekisin saman mallin uudelleen, ottaisin palmikkokuvioon ainakin puoli milliä suuremmat puikot. Onneksi sukkien saajalla on kapeammat pohkeet kuin miehellä, joka poseeraa kuvassa.

Koska minulla on seitsemää veljestä jemmassa enemmänkin, tein vielä kukkatossut.

Malli: Kukkatossut
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 4,0 mm
Nämä ovat noin kokoa 38-39. Aloituksen purin ainakin pari kolme kertaa, koska koon määrittely oli hankalaa. Ohje oli tarkoitettu neulojille, jotka hallitsevat lyhennetyt kerrokset ja kirjoneuleen. Muutenhan tossut olivat helpot ja nopeat tehdä. 

Juhannusruusukin innostui kukkimaan juuri oikeaan aikaan. 



Oiken hyvää juhannuksen jatkoa kaikille!


lauantai 6. kesäkuuta 2015

Isot ja pienet jalattimet (ja nessupussi)

Jossain vaiheessa kevättalvella heräsin huomaamaan, että Arne ja Carlos ovat suunnitelleet Regialle lankakuosin. Koska yleensä tulen kaikissa muotijutuissa jälkijunassa, ostin langan vasta keväällä, kun Pitsi & Palmikon neuletapaamisessa silmäni osuivat ko. lankakerään. Lankakerän osto ei minulla tarkoita sitä, että se on välittömästi puikoilla. Tosin tällä kertaa siihen ei mennyt kuin pari kuukautta; monesti oston ja valmistumisen välillä kuluu vuosia. 

Kyseessähän oli sukkalanka ja kenelles muulle neulon nykyään sukkia kuin miehelle. Vähän hän yritti estellä, mutta totesin vain, että muistelepas viime talvea ja kuinka sukat olivat jatkuvassa käytössä ja melkein kesään asti. Mies tunnusti miehekkäästi häviönsä ja sai jälleen uudet sukat :D

Malli: perussukka varpaista alkaen
Lanka: Regia Design Line by Arne & Carlos
väri 3657 Summer night color
Puikot: 2,5 mm
Huomatkaa, kerrankin todella kohdistin raidat :)

Viime joulukuussa tein oman serkkuni tyttärelle vauvatossut. Vauva syntyikin aikanaan tammikuussa ja kuulemma käyttikin tossuja sen pari viikkoa, mitkä hänelle mahtuivat. Jokin aika sitten saimme kuulla, että miehen serkun tyttö saa vauvan syyskuussa. Teinpä sitten hänellekin vastaavat tossut mutta vain isompaa kokoa.

Malli: Saartje's bootees
 
Lanka: Sandnes Lanett (kaksinkertainen)
Puikot: 3,0 mm

Tässä vielä molemmat jalattimet yhteiskuvassa. Hieman on kokoeroa :D



Ja onhan sitten vielä yksi nessupussikin taas valmistunut: