ss

ss

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kummitytölle villatakki

Lomat ovat loppu tältä kesältä. Nyt toisella lomajaksolla myös J ja M olivat kotona käymässä, joten loma sujui tosi nopeasti. Nuorison lähdettyä takaisin Keski-Eurooppaan suuntasimme blogimiehen ja -koiran kanssa Savonlinnaan. Meillä oli liput Juha Tapion ja Kuopion kaupunginorkesterin konserttiin Olavinlinnaan.

Tässä porukkaa menossa siltaa pitkin linnaan.


Konsertti oli kerrassaan mahtava ja ympäristö upea. Ei ihme, että se oli loppuunmyyty.

Kummitytöllekin on valmistunut synttärilahja. Tällä kertaa halusin neuloa villatakin. Selailin joululahjaksi saamaani Islantilaisia neuleita -kirjaa ja sieltä malli löytyi, Bára (Aalto). En kyllä edes ajatellut neulovani takkia islantilaisesta villasta. Silloin takki olisi kyllä jäänyt käyttämättä. Vaihdoin langan Dropsin Big Merinoon ja käytin paria kokoa pienempää silmukkamäärää.



Ohjeessa oli myös neuvottu neulomaan takki pyörönä ja sitten ompelemaan edestä koneella ja lopuksi leikkaamaan etusauma auki. Olen sen kerran tehnyt enkä hevillä tee enää uudelleen. Joten neuloimpa sitten kirjoneuletta myös nurjalla. Ei se ollut edes vaikeaa.


Malli: Islantilaisia neuleita, Bára (Aalto)
Lanka: Drops Big Merino

Kun takki oli valmis, kuvittelin, että napit vain käväisen hakemassa paikallisesta nappikaupasta. Mutta se olikin suljettu. Huhtikuussa kaupan ikkuna otti yhteen auton kanssa ja hävisi, mutta olin varma, että kauppa olisi jo avattu. Luulohan ei koskaan ole tiedon väärtti ja jäin napittomaksi. Mutta hätä ei ollut kovin paha, koska olimme seuraavana päivänä lähdössä viikonlopuksi Kuopioon. Vanhastaan tiesin, että Kuopiossa oli erinomainen nappikauppa. Lauantaina lähdimme sitten nappikauppaan. No, siellähän oli tietysti kesäaukioloajat ja me oletimme talviaukiolon olevan voimassa myös kesällä. Myöhästyimme 2 minutttia. 

Loppujen lopuksi ystäväni kävi Kuopiossa katsomassa nappeja ja laittoi minulle kuvat vaihtoehdoista. Kuvien perusteella valitsin napit ja sanoisinko, että ne olivat nappivalinta.



Otin nyt sitten vähän useammankin kuvan.



Sitten aivan toiseen aiheeseen. M osti vuosia sitten Ikeasta orkidean. Se kukki aikansa, mutta sitten vuosien ajan se vain kasvatti lehtiä. Vein sen vuodeksi töihin, kun minulla oli hyvä ikkunapaikka. Mutta työpisteen vaihduttua en voinut enää pitää sitä uudessa paikassa. Toin sen sitten takaisin kotiin. Ilmeisesti kotiinpaluun kunniaksi se päätti myös kukkia.