ss

ss

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Amsterdam-Bryssel-Brygge-Bryssel-Amsterdam 2-7.5.2013

Vapun jälkeen torstaina suuntasimme jälleen Benelux -maihin nuorisoa katsomaan. Lähdimme KLM:n iltalennolla, jotta ehdimme kuitenkin olla päivän töissä. M tuli meitä vastaan lentokentälle eikä sinä iltana oikein muuta ehtinyt kuin käydä ruokakaupassa. Nukkumaan kannattikin mennä ajoissa, jotta ehtisimme ajoissa seuraavan päivän Brysselin bussiin.

Tässä kuva M:n asuintalosta. Asunto tulee vaihtumaan ensi lukuvuodeksi, koska tästä sai asunnon vain yhdeksi vuodeksi.Tällä kertaa emme lähteneetkään Brysseliin junalla vaan mm. Amsterdam-Bryssel-Pariisi -linjaa ajavalla Megabus -firman bussilla. Ko. firman bussit eivät todellakaan lähde paikalliselta linja-autoasemalta, vaan kaupungin laidalla sijaitsevalta parkkipaikalta. Onneksi kuitenkin ratikkalinja keskusasemalta kulkee aivan ko. parkkipaikan vierestä.

Ihmettelimme jo metrossa yllättävän suurta ihmismäärää. Ja ihmetys vain lisääntyi, kun metro jäikin asemalle kaksi pysäkkiä ennen keskusasemaa. Valtavan ihmismassan seassa raahasimme matkalaukkujamme lähimmälle ratikkapysäkille, jotta pääsisimme sillä keskusasemalle. Mutta samaan ratikkaan tunkivat kaikki muutkin. Ratikkamatkalla kävi selväksi, ettemme tällä tavalla ehdi ajoissa. Nopean neuvottelun jälkeen päätimme jäädä ratikasta pois ja yrittää taksilla perille. Mutta tietenkään yhtään taksia ei ollut lähimaillakaan. M juoksi lähinpään hotelliin pyytämään, että he soittaisivat meille taksin. Samaan aikaan miehen kanssa bongasimme ulkona taksin, jonka saimme viittoiltua luoksemme. Hain M:n, joka pyysi hotellia perumaan jo tilaamansa taksin. Ulkona olimme lähtövalmiina, kun viereen kurvasi toinen taksi, jonka ilmoitti olevansa hotellin tilaama ja että meidän pitää vaihtaa. Joten keskellä katua meidän ja matkatavaroiden piti vaihtaa taksia. Uusi taksikuskimme oli aivan huippu, vaikka aikaa bussin lähtöön oli vain 10 minuttia, hän rahoitteli meitä, että ehdimme kyllä. Häneltä myös kuulimme syyn liikennekaaokseen. Syynä oli itsemurha; joku oli hypännyt metron alle.

Bussimme lähtöaika oli 11.30 ja sisällä bussissa olimme 11.29. Tosin, kun annoimme matkatavaroita bussikuskille, hän ilmoitti meille, että olisi syytä olla ajoissa ensi kerralla. Kerroimme hänelle syyn "myöhästymiseemme", mutta hän vain ilmoitti meille "Unfortunate or not, that's not my problem" eli "Valitettavaa tai ei, mutta ei ole minun ongelmani". Megabussin bussit ja kuljettajat ovat brittiläisiä, joten kuljettajan asenne yllätti.

Bussimatka kesti noin 3 tuntia ja perillä J oli meitä vastassa. Hotelli on sama kuin viime kerralla eli La Legende. Tykkäsimme hotellista viime kerralla kovasti. Silloin meillä oli 4 hengen huone ja samanlaista odotimme tälläkin kertaa. Mutta huoneen sijaan saimmekin - kattohuoneiston. Se oli varmasti hienoin hotellihuone, missä olen koskaan yöpynyt. Se oli omassa kerroksessaan ja hissillä sinne ei päässyt muuten kuin kääntämällä avainta sille varatussa reiässä.

Olohuone ja J:n ja M:n makuupaikat:


Keittiö:


Makuuhuone parvekkeelta päin kuvattuna:


Majoittumisen jälkeen lähdimme kaupungille. Tällä kertaa kuninkaalliselle palatsille päin. Tässä kuvia matkalta:
Kuninkaallinen palatsi:Läheinen puisto:Kaunis kauppakeskus:


Seuraavana päivänä, lauantaina, lähdimme käymään tunnin junamatkan päähän, Bryggeen. Se kaunis pikkukaupunki, kuten kuvista voi päätellä.

Tämä on yksi hauskimmista elävistä patsaista, jotka olen nähnyt.


Meidän lisäksemme oli Bryggen löytänyt muutama muukin turisti.


Näitä ajoneuvoja oli Bryggessä runsaasti.


Myös Bryggessä oli paljon kanavia.


Kun kerran Belgiassa ollaan, pitää syödä vohvelit.
Sunnuntaina bussimme lähti takaisin vasta iltapäivällä, joten ehdimme käydä kaupungin ulkopuolella afrikkalaisessa museossa. Hotellin lähellä seisoi kadun varrella näin sympaattinen perhe.


Afrikkalaiseen museoon piti ensin mennä metron päätepysäkille ja samoin jatkaa ratikalla sen päätepysäkille noin 20 minuuttia. J olisi päässyt tästä bussilla suoraan opiskelupaikkakunnalleen.


Afrikkalaisen museon ympärillä on upea puisto.


Itse museorakennus


Museossa oli paljon esineistöä Kongosta. Kongohan oli aikoinaan Belgian siirtomaa. Esineistön lisäksi museossa oli vaikuttava kokoelma täytettyjä eläimiä mm. täysikokoinen kirahvi ja elefantti. Asetelmat olivat myös vaikuttavia. Vai mitä sanotte tästä:


Museossa käynnin jälkeen ehdimme vielä käydä syömässä ja sitten bussille ja tällä kertaa ajoissa. Tämä bussikuski olikin nopea ja olimme Amsterdamissa puoli tuntia etuajassa. Tavaroiden viennin jälkeen meille jäi aikaa lähteä keskustaan tapaamaan M:n poikaystävää TJ:tä. Kävimme hänen asunnollaan ja istuimme sen jälkeen terassilla jutellen pimeän tuloon asti. 

Seuraavana päivänä lähdimme miehen kanssa kanavaristelylle. Keskusaseman lähistöllä veneitä ja TJ:n suosituksen mukaan valitsimme tunnin risteilyn. Alla oleva kuva on otettu risteilyllä entisöidystä siirtomaalaivasta.


Sen sijaan kaupungin kapeimmasta ovesta tai rakennuksesta (leveys 1,5 m) ei saatu otettua kuvaa. Samoin kaupungin kalleimmat asunnot jäivät myös kuvaamatta. Kapteenin mukaan siellä asuvat doctors, lawyers, liars and criminals eli tohtorit, juristit, valehtelijat ja rikolliset. 

Risteilyn jälkeen tapasimme vielä M:n ja vietimme loppupäivän kaupungilla vähän tuliaisia ostellen. Illalla tapasimme jälleen TJ:n illallisen merkeissä. Ja jälleen juttelimme siihen asti, kun terassi suljettiin. Tiistaina olikin sitten kotiin lähdön aika. M:n asunnon lähellä on metro/juna-asema, josta on suora yhteys Schipholille. Junia kulkee noin vartin välein. Tosin juuri se junavuoro, jolla aioimme mennä jäi välistä, mutta olimme onneksi ajoissa. 

14 kommenttia:

 1. Kivoja reissumuisteloita (kireestä bussikuskista huolimatta :) )! Ihana tuo kattohuoneistonne! Brysselissä olen käynyt ystäväni luona, mutta Bryggessä en ole vieläkään, vaikka olen kuullut siitä pelkkää hyvää. Omasta reissustani on jo neljä vuotta, mutta mieleeni on jäänyt, että Tervurenin Afrikkamuseo oli vaikuttava ja metsät kauniita. Brysselin arkkitehtuurissa näkyvät art noveau-yksityiskohdat ovat kivoja.

  VastaaPoista
 2. No voihan miten hieno reissu teillä, pitää tunnustaa että pikkuisen oon taas kateellinen;) Kiva että jaat matkakokemukset, niin päästään näin sohvalta käsin mukaan:)

  VastaaPoista
 3. Heips, kesällä ollaan mekin tuolla - kiitos mukavasta matkakertomuksesta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon hienoista kuvista ja matkakertomuksesta. Kiva reissu teillä!! (tuota kiireistä välikohtauksesta huolimattta..). Belgia minua sattuneesta syystä erityisesti kiinnostaakin.;) S on menossa sinne koko Heinäkuuksi...eihan sitä tiedä vaikka mekin.:)

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia! Belgia on mahtava matkakohde, itse olen käynyt Brysselissä n. 15 vuotta sitten ja Bruggessa viime kesänä. Aivan ihania paikkoja molemmat, mutta Bruggeen jäi mieletön kaipuu, sinne siis joskus vielä uudelleen :).

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen matkakertomus jälleen. Näitä on aina kiva lukea ja ihastella kuvia. Ehkä suurimman ooh-huudahduksen sai tällä kertaa aikaan kattohuoneisto. Niin tahdon sellaiseen joskus :D .

  VastaaPoista
 7. Kuulosti hienolta reissulta. Hotellihuone oli tosiaan upea. Miä en varmaan uskaltais reissailla noin paljon yleisillä kulkuneuvoilla, jos johonkin lähtisin. Tai pitis olla mukana joku, joka osaa.

  VastaaPoista
 8. Onpas sinulla ollut taas mahtavan kiva reissu.
  Paljon olet nähnyt ja paljon jäi varmaan vielä nähtävää.
  Kiitos tuosta kiertomatkasta ♥

  VastaaPoista
 9. Kiva matkustella näin siivellä. Ihania kuvia =))

  VastaaPoista
 10. Oi kuinka mielenkiintoinen reissu teillä ollut! minä tykkään hirmuisesti lukea matkakertomuksia.

  VastaaPoista
 11. Ai että oli taas kiva matkustaa sun kanssa:) Kivoja kuvia ja kerrontaa. Sulla on hyvät "alibit" matkustella sinne sun tänne.
  Elävä patsas olikin hauskan näköinen. Voisivat täälläkin esintyyvät pikkusen vaihtaa olemustaan, samat on jo niin nähty.
  Isot ruuhkat ja vahingot muille tulee noista metro- ynnä muille radoille kuolemaan menijöistä. Surullistahan tuollainen elämän päätös on mutta . . .

  VastaaPoista
 12. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista
 13. Kiitos, ihastuttavasta matkakertomuksesta.

  VastaaPoista
 14. Ihana matkakertomus! Mietin et matkustaisitteko yhtä paljon vaikka M ja J ei olis koko ajan maailmalla? Ja sit mä odotin et ku ollaan Belgiassa ni pitäis syödä ranskalaisia ja simpukoita:-)
  Hui kauhistus kuinka kauan siitä onkaan ku olen täälläkin käyny sun kuulumisiasi kurkkimassa vaiks luulis et ku ei kässyjä tee ni aikaa olis vaikka kuinka!

  VastaaPoista