ss

ss

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Toukkapussi

Aikaisemmassa kirjoituksessa esittelin pari korttia, joista toinen oli vauvaonnittelu. Kortin kaveriksi piti tehdä jotain ja mieleeni tulivat toukkapussit, joita olin nähnyt useammassakin blogissa. Varastosta ei löytynyt oikeanlaista lankaa tai ainakaan oikean väristä, joten Kärkkäiseltä piti hakea muutama kerä Dropsin merinoa.

Malli: Simpsukan blogista
Lanka: Drops Merino Extra Fine
Puikot: 4,0

Ohjeesta poiketen en ommellut alaosaa umpeen, vaan virkkasin siihen nauhakujan. 
Laitoin pakettiin mukaan selostuksen, mistä pussissa on oikein kysymys, mutta onneksi tuore äiti oli sattumalta nähnyt ylellä ohjelman toukkapusseista, joten pussi olikin tuttu juttu. Sain jo kuvankin vauvelista pussissaan, mutta en tullut pyytäneeksi lupaa julkaisuun, joten en näytä sitä täällä.

14 kommenttia:

 1. Toukkapussin meinasin neuloa mutta jätin tekemättä ku rupes sapettaan selitys sen käyttötarkoituksesta. Mä luulin, että sitä käytetään makuupussin tapaan ku vauva menee nukkumaan mutt ei se semmonen olekaan vaan joku turvan tunnetta tuova pesä sillon ku äiti joutuu laittamaan vauvan pois sylistään, pah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta taas aivan löistoidea, jos sill saa vauva rauhalliset unet! ..sma ajatus kun entisvanhaisessa kapalossa!

   Poista
 2. Tuntematon käsite, mutta varmaan ihana ajatus ja toteutus....ja nuo alemman postaukset sukat....oh, herkullisen väriset ja ihanat ruusut!
  JA
  Sydänlämpöinen kiitos - et malttanut olla lähettämättä sitten jotain :) - itse asiassa olen joskus ajatellut, että tuohan onkin mainio idea tuo nenäliinan säilytys"rasia" - en vain itse osaa sellaista enkä mitään tällaista, kiitos siis vielä kerran!

  VastaaPoista
 3. Toukkapussi on lämmin ja ihan kiva idea myös nukkupussiksi. Tuo alhaalta auki on myös fiksu kikka.

  VastaaPoista
 4. Lämmin pussukka vauvalle.
  Yksi lapsistani nukkui vauvana levottomasti, näin sitten jossain lehdessä tuollaisen pussukan mutta paksusta flanellista ommeltuna. Tein sellaisen ja sen jälkeen hän nukkui rauhallisesti. Oletan että hän oli kylmissään ja siksi uni oli rauhatonta.

  VastaaPoista
 5. Ihana toukkapussi ja värikin on kaunis.
  Olen myös ajatellut tuollaisen tekemistä, mutta onko liian kuuma kesäkuussa syntyvälle vauvalle ?? Voisikohan tuon tehdä puuvilla tai bambulangasta???

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen toukkapussi,vaikka minusta vauva ei ole mikään toukka ja jotka tuon ovat keksineet,niin heidän pitäisi nimetä tuo vauvapussiksi:) Hieno peittokin kuvassa näkyy.

  VastaaPoista
 7. Aika söpö kapistus. Ei tommosia oo ollu, kun minun lapset on ollu pieniä. Jos oli, niin ainakaan niitä ei missään esitelty.

  VastaaPoista
 8. Minä kietaisin nuorimmaisen varmaan jonkun ison froteepyyhkeen sisään kun oli levoton. Yritin matkia samaa tiukkaa kapaloa johon synnärillä laittoivat ekana päivänä.
  Kaikkea ne nykyaikana keksivät kuin tuollaisia pussukoita. Tulee mieleen semmonen pitkänomainen pussi jossa joku säilytti muovikasseja ja -pusseja ja sieltä alapäästä niitä otettiin. Se pussi tosin oli kangasta.
  Anna sen hyasinttisi kuivua jossain unohduksissa ja istutat ulos kun kevät saapuu.

  VastaaPoista
 9. Marjut, haepa haaste blogistani!

  VastaaPoista
 10. Löysin kivat sivusi Intsun kautta ja kiinnostaa erityisesti toukkapussi. Kuinka monta silmukkaa laitoit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni tein pussin aivan ohjeen mukaan. Vaikka lanka onkin eri, tiheys oli riittävän lähellä. Eli 100 silmukkaa :)

   Poista