ss

ss

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Ristipistoja

Vuosia sitten ostin Marilta muutaman ristipisteltävän joulukorttimallin. Paketissa olivat myös langat ja kankaat mukana. Aikoinaan olin ensimmäistä korttia myös aloittanut, mutten ollut saanut sitä valmiiksi. Nyt minulle jäi parin työn väliin luppoaikaa, joten kaivoin paketin uudelleen esille. Kuvittelin myös, että valoisina kesäkuun päivinä ja iltoina minulla olisi luonnonvaloa tarpeeksi ristipistelyyn. No, kesäkuu oli sitten mitä oli, mutta pistelyt tulivat valmiiksi.Tämä oli se keskenjäänyt. Kun nyt katselin sitä tarkemmin, tajusin, miksi sen pisteleminen oli niin takkuista. Punavihersokealle punaisten ja vihreiden värien vierekkäinen pistely tekee tavallistakin tiukempaa.Näistä, Ateljé Margarethan, malleista pidin paljon enemmän ja ne valmistuivatkin nopeasti. 

Jos joku kiinnoistui malleista ja haluaisi kokeilla, voin kierrättää mallit. Laita vain viestiä kommentteihin. MALLIT MENNEET.

Ensimmäinen kesälomajakso on alkanut oikein mukavasti. Eilen käytimme joululahjaksi saamamme, lahjakortin suklaakursille. Kurssi tai work shop pidettiin Helsingissä, Ruplassa. Kuten arvata saattaa, kyseessä oli raakasuklaan valmistus. Samalla saimme tuhdin tietopaketin kaakaon ja suklaan historiasta.  


Itse valmistusvaiheista en ehtinyt työn touhussa ottaa kuvaa, mutta tässä käytetyt välineet, vielä puhtaina :) Onnistuimme saamaan suklaat aikaiseksi, mutta oikean makuyhdistelmän löytäminen vaatii vielä harjoittelua.

15 kommenttia:

 1. Upeita pistelyita. Tuollainen joululahja on ihanin ikinä. Varmasti mielenkiintoisa kurssi

  VastaaPoista
 2. Hei! Jos et ole vielä ehtinyt noita jouluisia pistelyitä myydä, niin minä olisin niistä kiinnostunut :) Jos tässä muka "kesäkiireiltä" ehtisin vaikka muutaman joulukortin pistellä. Postia voipi laittaa osoitteeseen HelvetinPollo@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Ihanat joulukortit näin kesän keskellä.
  Suklaakurssi kuulostaa herkulliselta :)

  VastaaPoista
 4. Niistähän tuli nättejä, ja kiva että minulle tarpeettomat mallit pääsivät sinulla käyttöön! :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kortteja. Harmi kun mallit meni jo, mutta saa noista kuvistakin jonkin verran pistoja laskettua.
  Onneksi en pääse suklaakurssille =) Suklaata kuluu muutenkin aivan liikaa ja jos vielä oppisi itse tekemään, niin ei olisi mitään rajaa =D

  VastaaPoista
 6. Ihania ristipistelyitä! Ihanan jouluisia näin keskellä kesää :).

  VastaaPoista
 7. Kauniita korteja. <3 Kiva kurssi varmaan mutta komppaan Sudea eli minunkin on paras kiertää kaukaa tuollaiset kurssit. :)

  VastaaPoista
 8. Pianhan se joulu taas on ja sinulla kauniita kortteja lähetettäväksi! :)

  VastaaPoista
 9. No nythän on just oikee hetki tehä joulukortit ajoissa! Noi on niin taidokkaita, että eihän niitä kyl raaski lähettääkään. :) No ehkä speciaalihenkilöille.
  Nyt tajusin senkin, että miks toi pistely on niin rasittavaa. Mullakin sanotaan koko ajan kotona, että mulla menee värit ihan sekasin. Ehkä ne oikeesti meneekin, vaikka ei oo mitään testejä todisteenakaan. Hidasta on kumminkin.

  VastaaPoista
 10. Sinä olet joko aikaisessa tai myöhässä,kun nyt olet joulukortteja pistellyt. Suklaa kurssi..mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 11. Voi miten tykkäänkään ristipistoista. Kesken on mullakin muutamat pistelyt, olleet jo yli 10v. Millähän saisi tartuttua niihin kiinni. Jos nyt enää edes näen niin pientä pistellä kun neulominenkin on välillä tuskaa, ainakin tummilla langoilla.

  VastaaPoista
 12. Oi miten kauniita ristipistotöitä.. niin ihanaisia kortteja ovat:)

  VastaaPoista
 13. Ihania joulukortteja. niin, tuleehan se joulu piankin. Nyt on sinulla valmiina jo kortit.
  Kaikkea ihanaa on täällä tullut valmiiksi kun olen ollut poissa =))

  VastaaPoista
 14. Mä olen tehnyt kerran elämässäni, yläasteella ristipistotyön. Se on meidän mökin seinällä. Pidempään on jo haluttanut kokeilla uudestaan, en vaan löytänyt lähikirjastosta mitään kirjaa vielä, missä olisi ristipisto-kaavioita.

  VastaaPoista
 15. Ristipistotöissä on jotain kiehtovaa...ehkä nostalgiaa...

  VastaaPoista