ss

ss

maanantai 22. elokuuta 2016

Kummityttö kassia vailla

Viimeksi kun nähtiin kummitytön äidin kanssa, hän vihjaisi, että kummityttö haluaisi virkatun laukun. Vaikka synttärilahja on ollut valmis jo jonkun aikaa, ei siihen lisä pahaa tehnyt. Speksit eivät olleet kovinkaan tarkat. Pitäisi olla virkattu ja siinä pitäisi olla rinnan yli oleva hihna. M:n kanssa keskusteltuani väreiksi valikoituivat pinkki ja mintunvihreä.

Etsin sitten valmista ohjetta ja löysin itseäni miellyttävän mallin täältä. Ihan ensimmäiseksi vaihdoin langat, koska halusin virkata laukun puuvillasta. Luottolankakaupasta löytyi Cataniaa sekä pinkkinä että mintunvihreänä.

Kirjovirkkasin etukappaleen valmiiksi ohjeen mukaan eikä se tietenkään miellyttänyt silmää, joten rupesinkin virkkaamaan mallia kevyesti mukaillen omin päin.


Alkuperäisestä mallista tässä on mukana tekotapa kukkaset ja perhoset.Hihna olisi pitänyt ommella kassiin, mutta tämä ompeluallergikko vain virkkasi hihnan suoraan kassiin kiinni. Hauskat napit löytyivät myös Pitsistä ja Palmikosta

Halusin kuvata kassin myös roikkumassa, mutta sain jostain syystä myös kuvausassistentin mukaan kuvaan.


Ei sillä ollut mitään herkkuja, lähdenpä muualle.


Ja tässä se roikkumiskuva.


Työmatkoilla on myös valmistunut sytomyssyjä.


Alhaalla keskellä oleva on virkattu Alman myssyn ohjeen mukaan lankana Tennessee. Sen vieruskaverit on myös virkattu muuten Alman ohjeen mukaan, mutta resori on ensin neulottu. Lankana näissä on Schachenmayr smc Sauvage. Takarivin myssyt ovat neulottuja perusmyssyjä ja lankana niissäkin Tennessee. Sain vihdoin viimein kuusi vuotta sitten tilaamani Tennesseet käytettyä loppuun. Tummansinisen viimeinen pätkä meni ylhäällä keskellä olevan myssyn raidaksi :D 

10 kommenttia:

 1. Onpas näppärän näköinen laukku! Kun virkkaa hihnan suoraan laukkuun kiinni, niin se pysyykin varmenmmin kuin ommellen. :) Kivoja sytomyssyjäkin olet tehnyt. Tennesee olis lanka minun mieleeni, mutta sitä ei taida enää saada mistään.

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinun kummityttösi kelpaa,kun aina hän saa sinulta niin ihania neuleita. Nytkin tuo kaunis laukku. Myssyjäkin ahkeroituna. Se onkin aina voitto,kun saa jonkun vanhan langan kulutettua loppuun.

  VastaaPoista
 3. Just hieno laukku, eiköhän ole mieluinen. Hyvä kun myssyjä sinä ja muut jaksavat tehdä. Edellisviikolla oli K&K lehdessä taas kiitos sairaalasta saadusta myssystä. Niitä tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Hieno laukku. Mukava kun oot innostunut sytomyssyjä tekemään. Tuo Alman myssy on kyllä mainio malli. :)

  VastaaPoista
 5. Viimesenpäälle ihana laukku, kyllä saaja on iloinen♥
  Nätit sytomyssyt olet tikutellut, niitä yhä useampi tarvitsee, ikävä kyllä♥

  VastaaPoista
 6. Laukku näyttää kivalta.
  Resori myssyjen reunassa onkin sekä ulkonäöltä, että varmaan käytöltäänkin hyvä.
  Blogikoira on aina söpö. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo neidin laukku hauskoinen nappeineen.

  VastaaPoista
 8. Ihana laukku! Voisi olla orpo olo kuvata käsitöitä ilman karvaista avustajaa. Mullakin kuvissa lähes aina vilahtaa tassu tai kuono tai hännänpää.

  VastaaPoista