ss

ss

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Amsterdam 21.4.-24.4.2017

Viime viikonloppuna teimme yllätyshyökkäyksen Amsterdamiin. M valmistui maaliskuussa emmekä päässeet valmistujaisiin, joten sitä juhlittiin nyt. M:n poikaystävä oli tietoinen tulostamme, mutta M ei, joten yllätys oli melkoinen, kun odotimme oven takana M:n tullessa avaamaan.

Kuvassa näkymä M:n nykyiselle kotikadulle. Huomatkaa koukut, joiden avulla voidaan isommat huonekalut vinssata ikkunan tai parvekkeen kautta sisälle :)Majoituimme hotellissa The Bridge Hotel, jota ei todellakaan kannata valita, jos on hiukankin liikuntaesteinen. Hotellissa oli portaita joka suuntaan eikä lainkaan hissiä, joten tervejalkaisenkaan ei ollut herkkua kantaa matkatavaroita pitkin portaikkoa. Hotelli sijaitsi kauniilla paikalla Amstel-kanavan varrella. Huoneesta oli kanavanäkymät ja venekin suoraan ikkunan takana. J liittyi seuraamme myöhemmin iltapäivällä; yllätys hänkin.Heti ensimmäisenä iltana kävimme juhlaillallisella M:n lempiravintolassa Cau:ssa. Ruoka oli todella hyvää, mutta illan kuluessa minulla alkoi vatsassa tuntua omituiselta ja seuraavan päivän vietinkin sitten hotellihuoneessa vessan lähistöllä. Ruokamyrkytyksestä tuskin oli kyse, koska oireet olivat sen verran lievät. Luultavasti vatsa reagoi viime aikojen stressiin. Vasta lauantai-iltapäivällä uskaltauduin kaupungille, mutta edelleen söin hyvin kevyesti. Muu porukka oli päivällä käynyt Hermitage Amsterdam 1917-näyttelyssä.

Amsterdamissa oli kevät huomattavasti pidemmällä kuin täällä, vaikkei lämpötila paljon korkeampi ollutkaan.Ja sitten ne pakolliset tulppaanit.Sunnuntaina käväisimme Vondelparkissa ja sitten illalla syömässä; tällä kertaa Hard Rock Cafeessa. Siellä on ruoka ollut aina hyvää ja niin oli nytkin. Ruokailun jälkeen sanoimmekin M:n poikaystävälle heipat seuraavaan kertaan.

Maanantai kului matkatessa sinivalkoisin siivin takaisin kotiin.

7 kommenttia:

 1. Teillä näyttää olleen ihana reissu kukkivaan Amsterdamiin. Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Kiva yllätysmatka. Piristää mieltä vaikka vatsa ei tykännyt. Lomanen taisi olla tarpeen.

  VastaaPoista
 3. Ihana kaupunki varmaan, päästäpä tuonnekin joskus:)

  VastaaPoista
 4. Tuollaiset yllätykset ovat niitä parhaimpia juttuja! :)

  VastaaPoista
 5. Varmasti ylläri oli ihana. Kiva matka lukuunottamatta sun vatsatutia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos matkakertomuksesta. kuulosti mukavalta .. vaikka harmitus nuo vatsavaivat.

  VastaaPoista
 7. Ihana yllätysreissu, onneksi vatsavaiva meni pikaisesti ohi :)

  VastaaPoista