ss

ss

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pintaraapaisu Amsterdam-Bryssel-Leuven 24.10.-28.10.

Tämän matkan tarkoitus oli käydä nuorisoa moikkaamassa ja samalla viedä heille lisää tavaroita, joten syvällinen tutustuminen paikkakuntiin jäi vähemmälle.

Lensimme Amsterdamiin Finnairin suoralla iltapäivälennolla. M oli meitä vastassa ja jatkoimme junalla M:n asunnon lähelle. M:n yksiö sijaitsee lähellä Ajaxin kotistadionia, jonne ilmeisesti puolet lentokoneesta täyttäneet ruotsinruotsalaiset olivat matkalla. Sinä iltana oli Ajax-Manchester City -ottelu.

M:n asunto oli tosi toimiva ja hänelle juuri sopivankokoinen ja tilaa riitti majoittamaan meidätkin. Asunnon katsastamisen jälkeen lähdimme kurkistamaan Amsterdamin keskustaa. Jossain matkan varrella eksyimme katsomaan em. jalkapallo-ottelua johonkin sporttibaariin. Ajaxin voitettua 3-1 löimme ylävitosia paikallisten kanssa:DD

Seuraavana päivänä kuljeskelimme ympäri Amsterdamia. Tässä muutamia maisemia:
Paikallinen lankakauppa:


Tämä herättää hilpeyttä suomalaisissa:


Kaupungilla kiertelyn lomassa tuli nälkä ja poikkesimme pannukakuille ja minttuteelle. Tässä pannukakussa oli mielenkiintoinen yhdistelmä vuohenjuustoa ja vadelmahilloa.


Minttuteessä oli reilusti minttua.


Perjantaina jatkoimme M:n kanssa matkaa Brysseliin junalla. Tapasimme myös J:n Brysselin rautatieasemalla, josta jatkoimme yhdessä hotellille. Sateinen ilta Brysselissä jatkui tutustumisella lähiympäristöön eli historialliseen keskustaan.

Manneken Pis oli aivan nurkan takana. Tällä kertaa pissaavalle pojalle oli puettu vaatteet päälle.


Vohvelikojussa oli patsas isommassa koossa:


Joidenkin mielestä Brysselissä sijaitsee maailman kaunein aukio, Grand Place. Valitettavasti kuvat ovat aika harmaita, mutta oli se aika upea. Lauantaina jatkoimme junalla J:n opiskelupaikkakunnalle, Leuveniin. Rautatieasema oli remontissa. 


Leuven on varsinainen opiskelijakaupunki. Opiskelijoita siellä on lähes 40.000 ja kaupunki itsessään on noin Lahden kokoinen mutta huomattavasti historiallisempi.


Leuvenin kaupungintalo:


Leuvenissä oli myös lankakauppa.Tässä Leuvenin 'tuntemattoman opiskelijan patsas' :D


Leuvenissä ostimme kojusta aidot belgialaiset vohvelit kermavaahdolla, nam. Valitettavasti vohvelinsyönnistä ei tullut otettua kuvaa. Se oli aika sottaista puuhaa.

Illalla palasimme Brysseliin ja illalliselta palattuamme näimme näin kauniin kauniin kuvan heijastettuna seinälle.


Sunnuntaiaamuna kävimme vielä yhteisellä aamiaisella, jonka jälkeen rautatieasemalla J lähti takaisin Leuveniin ja me M:n kanssa Amsterdamiin. Juna kulki suoraan Schipholille, joten meidän tarvinnut kiertää Amsterdamin keskustan kautta.

Lento lähti etuajassa ja oli ajoissa Suomessakin, mutta voitettu aika suli matkatavaroiden odotteluun ja valituksen tekemiseen, koska matkalaukustani oli lennon aikana kadonnut yksi pyörä. Jännitystä riitti vielä viimeiselle etapillekin. Meillä oli kesärenkaat ja Etelä-Suomeen oli matkamme aikana satanut ensilumi.

17 kommenttia:

 1. Reissukuvia on aina kiva katsella ja eläytyä matkalaisten tunnelmiin. Kiitokset! Tuo Leuvenin lankakaupan näyteikkuna on kiva. Mielenkiintoista nähdä, millaiset neuleet ovat siellä päin "in". Hilpeä tuo 'tuntemattoman opiskelijan patsas'! :-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas kivasta kiertomatkasta. Kyllä on kauniita rakennuksia ja muutenkin kaunista.
  Kai sinä lankaa ostit ???

  VastaaPoista
 3. Tuntuipa mukavalta matkalta - ja mikä parasta, näitte perheenjäseniäkin....
  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kivoja matkakuvia ja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 5. No ostiksä lankaa???
  Kivoja matkakuvia taasen. Brysselissä kävin joskus teininä aidin kanssa ja Pissivä Poika oli silloin nakuna ja kauhee pettymys ku se oli niin pieni...
  Pyysin Karvisenkin katsomaan tuota hassua patsaskuvaa ja sillä meni tosi kauan ennenklu se tajus;-)
  Vuohenjuustopannukakku sai veden kielelle, joten nyt on iltapalan aika. Ei meillä mitään noin hyvää ole tarjolla... Mukavaa alkavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
 6. Teillä on taas ollut mukava matka ja parasta siinä varmaan oli, että tapasitte nuorisoa! =)

  VastaaPoista
 7. Sä pääset monille kivoille matkoille M:n ja J:n ansiosta. Kyllä noissa eurooppalaisissa kaupungeissa on niin kauniita rakennuksia. Monenlaista pipellystä niissä on, taitavia rakentajia ja veistelijöitä on ennen ollut. Hyvin tuntui teillä yhteydet pelaavan paikasta toiseen.

  VastaaPoista
 8. Oi miten ihania rakennuksia!!! Paikat näyttävät tosi upeilta, kiva kun pääsee aina "sinun mukaasi matkalle".

  VastaaPoista
 9. Kiitos kertomuksesta. Paljon olette lyhyen matkanne aikana nähneet. Ostitko lankoja?

  VastaaPoista
 10. Mä niin kovasti tykkään katsella matkakuvia ja lukea matkakertomuksia. Mielenkiintoista. Voiettä,lankakauppojakin:)Lauvenin kaupungintalokin upeaakin upeampi. Nykyään ei enää saada aikaan noin hienoja rakennuksia.

  VastaaPoista
 11. Mukavia matkakuvia, ja melkein jopa tuttu tuo yksi paikkakunta, ainakin näin kuvista sillä meilläkin mies on parisen vuotta sitten käynyt Leuvenissa matkalla, käsityöliikkeitä hän ei sieltä kuitenkaan bongaillut silloin :D

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia, upeita rakennuksia..on se kaikki niin toisennäköistä tuolla maailmalla :)

  VastaaPoista
 13. Kiva kun pääsi sun mukana lomamatkalle. Meidän vanhin poika oli alkuvuoden Amsterdamissa vaihdossa, mutta enpä käynyt moikkaamassa. Onneksi siskonsa pääsiäisenä teki koukkauksen sinne matkallaan Bergeniin.

  VastaaPoista