ss

ss

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Viisi kuvaa arjesta: Perjantai

MariJ haastoi minut esittelemään blogissa viisi kuvaa omasta arjestani viitenä eri päivänä. Jokaisen kuvan kohdalla pitää myös haastaa joku toinen bloggaaja. Haaste on vapaaehtoinen, ja haastettu voi itse päättää, osallistuuko vai ei.

Meillä on puukiuas ja saunan lämmitys on hiukan suurempi operaatio kuin pelkkä napin kääntäminen asennosta OFF asentoon ON. Jos kaikki tehdään pitkän kaavan mukaan, saunan lämmitys alkaa puiden pilkkomisesta. Siihen tarvitaan puuta, kirves ja innokas pilkkoaja (vrt. suo, kuokka ja Jussi).Jollain pilkotut puut pitää kuljettaa sisälle, joten meillä on siihen tarkoitukseen kori.


Itse kiuas näyttää tältä. Nuohoojan mukaan pitäisi alkaa katsella uutta kiuasta, vaikkei mikään kiire vielä olekaan. Liekit ovat vangitsevia.Lämpiäminen kestää noin puoli tuntia ja löylyt ovat pehmeät, kuten puusaunassa tapaa olla. Meillä saunotaan yleensä pari kertaa viikossa; perinteisesti lauantaina ja keskiviikkona. Mitenkään kiveen hakattua tämä ei ole, vaan muinakin päivinä saunotaan. Ja välillä M:n ja J:n ollessa kotona sauna lämpiääkin joka päivä.

Tämä olikin viimeinen arkikuvaukseni ja päivän haasteen saa Ritva Iloinen mieli -blogistaHaasteeseen vastaaminen on vapaaehtoista.

12 kommenttia:

 1. Puusaunan lauteilla saa parhaat löylyt.Olipas mukava lopetus arkiviikollesi.:)

  VastaaPoista
 2. Onpa ollut kiva katsella kuvia arjestasi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Oijoi kun tulee nuoruus mieleen ☺ Asuin yksin vauvan kanssa puulämmitteisessä talossa ja itsehän ne piti puutkin halkoa. Eipä jaksais enää. Vaan puusauna on kyllä ihan toista kuin sähkösauna, sen takia kannatta jo vaivaa nähdäkin ♥

  VastaaPoista
 4. Kyllä, liekeissä on jotain katsetta vangitsevaa.

  VastaaPoista
 5. Useamman päivän katsoin tässä samalla, ja näin ekan leskenlehden:) kiitos siitä.
  Kyllä puulämmitteinen sauna on ihan eri kuin napinpainallussauna. Odototan saareen pääsyä ja sen saunan super lempeitä löylyjä.
  Blogikoira on kyll komea.

  VastaaPoista
 6. Kyllä puukiuas on se paras. Siitä saa aina hyvät löylyt =))

  VastaaPoista
 7. Olen lukenut ja katsellut näitä sun mukavia arkisisa touhuja. Muuten puukiukaasta saa kunnon löylyt. Paljon paremmat kuin sähkökiukaasta.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tosiaan sen eron huomaa. Mökillä puukiuas ja kotona sähkö. Mökin saunassa jaksaa paremmin olla ja sellaiset paremmat löylyt.

  VastaaPoista
 9. Olipas kiva katsella noita kuvia arjestasi.
  Meilläkin vaihdettiin sähkökiuas puukiukaaseen ja ainakin isännän mielestä siellä saa nyt pehmeämmät ja paremmat löylyt.

  VastaaPoista
 10. Mukavat viikkokuvat.
  Meilläkin puukiuas, eikä sähköön vaihdettaisi:)

  VastaaPoista
 11. Kyllä me torstaina lähdetään mökille pääsiäiseksi.
  Ja viimeistään Vappuna sinne muutetaan, ihanaa.

  Mukavaa pääsiäisviikkoa ♥

  VastaaPoista
 12. Mökin puusaunasta terveisiä! Kaadettiin tänään yks iso koivu et saadaan löylyjä ens kesänäkin.

  VastaaPoista