ss

ss

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Imatran Valtionhotellissa 23.5.-25.5.2014

Miehen kanssa meille tulevat tasavuodet täyteen ja sitä juhliaksemme lähdimme viikonlopuksi kauneimpaan tietämäämme kotimaan hotelliin.


Olemme pari kertaa ihailleet sitä ulkoapäin, mutta nyt pääsimme myös sisälle emmekä todellakaan pettyneet. Historian havina oikein tuntui joka puolella. Valitettavasti tämä tarkoitti myös ilmastoinnin puuttumista, museoviraston päätös. Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa mustan katon alla ja kun lämpötilat hipoivat kolmeakymmentä, niin siinä oli olemista. Onneksi huoneessa oli tuuletin, joka soi hiukan viilennystä. Mutta ei lämmin luita rikkonut edes blogikoiralta.


Launtaina aamiaisen jälkeen suuntasimme kaupungille. Minulla olivat suunnitelmat selvillä, Virkkukoukkuseen. Siellä sitten aikaa kuluikin ja jotain tuli ostettua. Sieltä suunnattiin kävelykadulle, joka oli todella eläväinen, paljon porukkaa ja erilaisia esityksiä. 

Koska ulkona oli niin hillittömän kuuma, palasimme hotellille vähän huilaamaan. Siellä katselimme kiekkoa ja joimme päiväkahvit. Kun ilma hiukan viileni lähdimme ulkoilluttamaan blogikoiraa. Meillä kävi hyvä tuuri, koska kun pääsimme kosken partaalle, kaiuttimista alkoi kuulua Sibeliusta ja koskinäytös alkoi.

Kosken uoma normaalisti:


Ja sitten sitä vettä tuli ja tuli

Myös blogikoira haisteli viileitä tuulahduksia


Kosken rannalla on myös vanhoja nimikirjoituksia.


Kosken vastakkaisella rannalla oli hiidenkirnuja.


Koskinäytöksen ja lenkin jälkeen, piti vielä katsoa Suomen voittoisa peli. Pelin jälkeen lähdimme illalliselle hotellin ravintolaan. Ruoka oli todella hyvää ja palvelu erinomaista. Ruokailun jälkeen blogikoira pääsi vielä vilvoittelemaan pienelle lenkille ja sitten uni maittoi meille kaikille.

Pakko oli vielä kuvata pari kylttiä. Eikös Imatran kuuluisin asukas, Antsku, asunut Mansikkalassa :DSunnuntaina olikin kotimatkan aika. Lämpötilat matkan aikana muuttuivat Lappeenrannan kolmestakympistä Utin kahdeksaantoista. Korialla (tulipa sielläkin käytyä ja vähän ostoksiakin tehtyä) iski päälle oikein kunnon ukonilma, josta blogikoira ei pitänyt lainkaan.

Valtionhotelliin voisimme mennä joskus uudelleenkin.

8 kommenttia:

 1. Paljon onnea teille vuosipäivän johdosta :)
  Teillä oli taatusti ihana viikonloppu Imatralla:)

  VastaaPoista
 2. Olettepa saaneet viettää vknlopun tosi hienossa miljöössä! Ja onnea!

  VastaaPoista
 3. Varmaan mahtava paikka tuo imatran valtionhotelli.
  Ja meillä päin olet ajellut, olisit poikennut kahvilla :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut tasavuosista! Kaunista hotellirakennusta ja koskinäytöstä on kiva ihailla kuvista, kun en taida koskaan päästä tuonne kaakonkulmalle asti...

  VastaaPoista
 5. Onnea tasavuosien johdosta! Hienossa miljöössä olette juhlineet!

  VastaaPoista
 6. Onneksi meilläkin täällä Suomessa on tuommoinen romanttinen "satulinna". Ulkoapäin minäkin sen vain olen nähnyt.
  Onnea teille molemmille tasavuosista ♥

  VastaaPoista
 7. Katoin yläkuvaa ja aattelin, että missähän maassa nyt on käyty. En tunnistanut hotellia. En ole käynyt, vaikka ei olis hirveen pitkä matkakaan. Pitänee joskus kokeilla, olen monesti kyllä aatellu. Tulee ensimmäisenä mieleen ne Hirvisaaren kirjat, joissa siitä on kirjotettu. Se on tosi historiallinen paikka.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 8. Ihana loma! Onnea hääpäivän johdosta.
  Mie kävin pikkutyttönä silloin tällöin isän kanssa Valtion hotellissa syömässä. Silloin en osannut sen kummemmin ihmetellä ja ihailla paikkaa. Nyt aikuisena olen sen sijaan ihaillut ja vienyt sinne useat vieraatkin.
  Oletko muutes lukenut Laila Hirvisaareen Imatra sarjan, joka kertoo Valtion hotellista?

  VastaaPoista