ss

ss

perjantai 6. kesäkuuta 2014

30-vuotishäämatkalla Pariisissa 29.5.-2.6.2014
Kun aikanaan mietimme matkan kohdetta, tajusimme, ettemme ole koskaan käyneet romantiikan pääkaupungissa, Pariisissa. Pikkuisen kyllä arvelutti kertomukset tylyistä pariisilaisista, mutta 5 vuotta sitten kävimme Biarritzissa eikä siellä ollut minkäänlaisia ongelmia ihmisten kanssa. Eikä kyllä ollut täälläkään. Täydet pisteet ranskalaisille. Ilmeisesti niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kun me huutelimme hymyillen bonjouria, saimme aina hymyn ja ystävällistä palvelua takaisin. Hymyt saattoivat kyllä johtua myös ääntämisestä.

Lentomme tuli torstaina Charles De Gaulle -kentälle, joka myös oli siistiytynyt huomattavasti sitten viime näkemän. Sieltä jatkoimme Roissybussilla keskustaan L'Operan luo. Loppumatkan ajoimme taksilla hotellille. Hotellimme Alhambra sijaitsi aivan Oberkampfin metroaseman vieressä, mutta matkatavaroiden raahaaminen metrossa ei ollut vaihtoehto. Huoneeseen pääsimme heti, mutta se oli todella pieni. Toisaalta se oli ilmeisesti hiljattain remontoitu ja kylpyhuone oli hyvä.

Tavaroiden purkamisen jälkeen meillä oli aikamoinen nälkä ja suuntasimme metroaseman lähellä olevaan kahvilaan. Nälän laantumisen ja voimien palautumisen jälkeen lähdimme tutustumaan Pariisin metroon. Liput osasimme ostaa automaatista ja palvelutiskiltä saimme useammankin metrokartan. Pienen hapuilun jälkeen olimme metrossa matkalla Eiffel-tornille.

Itse torni on todella suuri ja vaikka olimme siellä suhteellisen myöhään illalla, jonot olivat edelleen todella pitkät. Meillä ei kyllä ollut tarkoituskaan mennä sisälle torniin, joten emme pettyneetkään. Yritin tosin ottaa muutaman torni sormien välissä kuvan, mutta poskelleen menivät joka ikinen. Tornin jälkeen katselimme vähän aikaa Seineä ja palasimme hotellille.

Seuraavana aamuna menimme lähikuppilaan aamiaiselle. Aamiaiseen kuului croissant (olivat muuten yhtä hyviä kuin muistinkin), voideltu puolikas patonki sekä kahvi/tee ja tuoremehu. Aamiaisen jälkeen kiertelimme hotellin lähitienoota, jossa oli mm. Republique -aukio. Sitten siiryimmekin taas kantakahvilaamme odottamaan, että seurueemme muut jäsenet saapuisivat.

Ensimmäisenä saapuikin J. Hän tuli Brysselistä suoraan luotijunalla Pariisin. Siitä parin tunnin kuluttua saapuivatkin M ja TJ. He saapuivat Amsterdamista bussilla. Yllättävän freeseiltä he näyttivät 7 tunnin bussimatkan jälkeen.

Kun loppuseurue oli majoittunut, lähdimme nähtävyyskierrokselle. Ensin suuntasimme Riemukaarelle ja tuntemattoman sotilaan haudalle. Seuraavaksi oli vuorossa Notre Dame ja metrolta sinne suunnatessamme osuimme vahingossa kukka- ja lintutorille. Notre Damessa kävimme myös sisällä, koska jono sinne liikkui sutjakasti.


Kirkon jälkeen luulimme, että muu porukka halusi Latinalaiskortteleihin, mutta yhtäkkiä meitä viitottiinkin seuraamaan aivan toiseen suuntaan. Meidät johdateltiin yllättäen sillalle nimeltä Pont de l'Archevêché. He olivat hankkineet meitä varten lukon, johon oli kirjoitettu meidän nimemme ja vihkimisvuosi ja joka piti kiinnittää sillan kaiteeseen.

Meidän lukkomme on tuo sininen, jossa on kukkia.Sillalla on muutama muukin lukko.Seuraavana päivänä lähdimme J:n kanssa keskustaan Galeries Lafayette -tavarataloon. Ensimmäinen laukku, jonka otin käteeni, maksoi 384€, joten se osasto jäi ilman eurojani. Sitten suuntasimme matkamuisto-osastolle, jonka tuotteet olivat kohtuuhintaisia. Kävin sitten etsimässä itselleni nilkkasukkia, löysin osaston parin tiedustelun ja eksymisen jälkeen ja valitsin kaksi paria katsomatta hintaa (eiväthän tavalliset sukat voi paljon maksaa, eihän). Kassalla sitten harmittelin suomalaisuuttani, kun en kääntynyt kannoillani ja käskenyt heitä pitämään tunkkinsa. Kaksi paria sukkia maksoi 42€. Taidan laittaa ne täällä kotona kehyksiin.
M ja TJ olivat tällä välin käyneet Jim Morrisonin haudalla ja jatkoivat tavaratalosta J:n kanssa Eiffelille. Me lähdimme hotellille vähän huilaamaan ja minä toipumaan sukkaostoksestani.

Nuoriso-osaston palattua tornilta lähdimme yhdessä Montmartelle ja Sacre Coerille. Metrolla pääsee todella lähelle. Loppumatkan me ja J kuljimme köysiradalla, M ja TJ juoksivat raput ylös. Kirkko oli upea ja näköala kukkulalta kaupunkiin oli henkeäsalpaava. Kävimme myös sisällä ja M:n kanssa sytytimme kynttilän poismenneille rakkaille.
Sunnuntai kului hiukan lähtötunnelmissa M & TJ lähtivät ensin 7 tunnin bussimatkalleen. J lähti toiseen suuntaan puoli tuntia myöhemmin. Kun he kaikki olivat lähteneet, kävimme katsastamassa bussin lähtöpaikan Oopperalla.Samalla reissulla kävimme myös kahvilassa. Otimme molemmat pahimpaan nälkään salaatin. Pikkupurtava olikin kunnon ruokaa, koska salaatin päällä köllötteli paistettu kanan rintaleike:) Hotelliin kuului pieni sisäpuutarha, jossa kävimme juomassa leipomosta ostetut kahvit. Siellä tapasimme hotellin maskotin.

Maanantai oli matkustuspäivä. Haikein mielin jätimme hyvästit Pariisille. Au revoir Paris; nous revenons.


21 kommenttia:

 1. Paljon onnea teille hääpäivän johdosta.
  Pariisi on viimesenpäälle upea kaupunki:)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut hääpäivästänne.
  Onpas mukava matkakertomus, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 3. Oi että ihana reissu, ihan kuin olisin itsekin ollut mukana, kirjoitit niin kivasti:)
  Onnea vanhalle parille;)

  VastaaPoista
 4. Olipa tutunnäköisiä kuvia! Pariisi on aivan ihana kaupunki ja sinne täytyy päästä vielä uudelleen! :)

  VastaaPoista
 5. Olipa teillä hieno reissu, paljon muisteltavaa :)

  VastaaPoista
 6. Onnea hääpäivän johdosta! Teillä oli hieno ja romanttinen matka :)

  VastaaPoista
 7. Joyeux anniversaire de mariage! :)

  Matkanne oli varmasti ihana!

  VastaaPoista
 8. Onnea! Ihana matka teillä ollut! Minä olen käynyt kerran Pariisissa, ja vaikka siitä on jo n. 35 vuotta, niin kovin tutuilta nuo kaikki paikat yhä tuntuvat. Upea kaupunki!

  VastaaPoista
 9. Onnea !
  Voi kun mahtavaa.
  Me oltiin vastaavalla, Madeiralla ♥

  Hyvää Helluntaita ♥

  VastaaPoista
 10. Onnittelut hääpäivän johdosta! ♥ Jatkukoon onni, kestäköön liittonne! ♥

  VastaaPoista
 11. Onnea 30-vuotis hääpäivän johdosta! Nyt on30-vuotinen sota sodittu ja historian kirjat kertoo,että sitten tuli iso viha:D:D Toivotan teille jatkossakin onnea ja kaikkea hyvää elämään. Me oltiin silloinkun meillä tuli 30v,niin Budapestissä. Kiitos matkakertomuksesta.

  VastaaPoista
 12. Onnea pitkän yhteisen taipaleen johdosta!

  VastaaPoista
 13. Onnittelut teille. Pariisi on ihana ja vähän haikeana muistelen..vietimme R:n kanssa siellä 15-vuotishääpäiväämme . . Eka Parisiin reissu oli Kaikun kanssa interreilillä 1981.. tuota ystävyyttä on kyllä kestänyt lähes vuonna 38-vuotta.:)

  VastaaPoista
 14. Hieno reissu varmaan. Tekis miel lähtee jonnekin, mut olen niin arka, etten tiiä uskallanko.

  VastaaPoista
 15. Sydämelliset onnittelut :)
  ja ihana matka varmaan, ja muutkin rakkaat ihmiset ympärillä!

  Mukavaa juhannusta ja leppeää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 16. Minäkin palasin tauon jälkeen "blogistaniaan".:)

  VastaaPoista
 17. Onnittelut.
  Ihanaa Keskikesän Juhlaa Teille.

  VastaaPoista
 18. Onnittelut ! Onpa teillä ollut mielenkiintoisia matkoja. Blogi-koirakin vilahti tuolla yhdellä reissulla. Kuningatar-Silvia huivikin on matkannut saajalleen.

  VastaaPoista
 19. Onnitelut hääpäivän johdosta. Olette 5 vuotta miuta ja Miestä edellä.

  VastaaPoista
 20. Onnea kovasti! Teillä oli romanttinen hääpäivän-matka!
  Ja ne sukat, jollet laita kehyksiin niin niitähän voisi nyt pitää jalassa aina tulevina, niin olivat kalliit ettei niitä ihan joka päivä kyllä kannata käyttää ;D
  Meillekin tuli toukokuussa jo 32 v täyteen :)

  VastaaPoista
 21. hups, yksi sana oli tippunut pois,
  siis ..pitää jalassa aina tulevina hääpäivinä, .. :)

  VastaaPoista