ss

ss

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Hyvä peitto ja paha peitto

Joku aika sitten ostin lankakaupasta Katian Doudou -valmispaketin. Neuloin peiton samantien valmiiksi. Neuloessa lanka oli epämiellyttävän tuntuista, mutta valmistuttuaan peitto tuntui ihanan pehmeältä. Valitettavasti vain se haisi todella epämiellyttävältä. Minulla oli aikoinaan, ehkä 70-luvulla, T-paitoja, jotka haisivat samalle. Haju muistutti öljyn ja jonkin kemikaalin sekoitusta eikä se kokonaan lähtenyt edes pesussa. Sama juttu tämän peiton kanssa. Tuuletin sitä, pidin sitä hangessa ja lopuksi pesin sen koneessa. Ei auttanut. Haju ehkä hälveni vähän muttei hävinnyt kokonaan. Onneksi otin koiran kuvalla varustetun langan; sen voi lahjoittaa joskus ihmisvauvan sijasta koiravauvalle, jos se kelpaa sillekään.


Lanka: Katia Doudou -paketti
Malli: Paketista
Puikot: 4,5 mm

Koska ensimmäinen peitto oli pettymys, piti muuttaa suunnitelmia. Löysin muunnellun isoäidin neliön ruotsinkielisen ohjeen. Ostin Novitan Miamia koemielessä ja tykkäsin lopputuloksesta. Seurauksena oli päivänkakkaroita ruohomatolla.

Lanka: Novita Miami
Malli: muunneltu isoäidin neliö
Koukku: 4,5 mm

Otsikko viittaa lasten hiekkakakkuloruun, jos joku ihmettelee ;) Ja vielä minusta ei ole tulossa isoäitiä; peitto on menossa lahjaksi :D

Oikeita päivänkakkaroita odotellessa hyvää pääsiäistä kaikille!

17 kommenttia:

 1. Minäkin muistan nuorempana ostaneeni puseron, joka ensimmäisen pesun jälkeen alkoi haista tosi pahalle, eikä se haju lähtenyt koskaan millään konstilla.
  Miami-lankaa on mukava virkata ja tulos on pehmoista. Kukkapeitosta tuli paljon kauniimpikin, joten kannatti kyllä tehdä ♥

  VastaaPoista
 2. Oikein kaunis kukkapeitto. Sulla siis oli vaan mieliteko peitontekoon ja selätit sen kahdella peitolla.
  Oikein hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 3. Upea kukkapeitto.
  Mukavaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 4. Ihana päivänkakkarapeitto, kannatti ottaa uusiksi.

  VastaaPoista
 5. Päivänkakkarapeitto on ihanan kesäinen ja raikas!
  Taisi olla sun kokemuksen tulosta kun Pipasta soittelivat ja varoittelivat tuosta haisunäätälangasta. Onneks meillä ei ole siihen sorruttu kun taitaa olla kokomuovinen...
  Hyvää pääsiäsitä täältä sumun keskeltä!

  VastaaPoista
 6. Päivänkakkarapeitto on kyllä niin ihana, että sellainen on aivan pakko tehdä mökille torkkupeitoksi.

  VastaaPoista
 7. Noista päivänkakkaroista tulee kyllä tosi hyvä fiilis! Hyvää pääsiäistä - en lähtenytkään mökille, perjantaina hammaspäivystykseen ja hampaanpoisto - nyt rauhaiseloa kotona, särkylääkkeiden kera - mutta kyllä se tästä!

  VastaaPoista
 8. Tosi ihana tuo päivänkakkarapeitto :)

  VastaaPoista
 9. Voih, eka peitto on tosi kivan näköinen, joskin hajupuolta on vaikea ohittaa. Mulle se sopisi, minä kun en moisia haista ollenkaan! Nyt vaan sitten tarvitaan se yksi pikkuinen vauva, joka saisi tuon söpöyden! Mukavaa kevättä Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kauniita peittoja. Päivänkakkara varsinkin...

  VastaaPoista
 11. Ihania peittoja ..tuo kukkapeitto etenkin. Blogissani olisi sinulle hyvänteko-haaste.

  VastaaPoista
 12. Ihana päivänkakkarapeitto♥

  VastaaPoista
 13. Todella kauniita peittoja ja tuo päivänkakkarapeitto on hurjan soma :)

  VastaaPoista
 14. Onpa upea päivänkakkarapeitto!

  VastaaPoista