ss

ss

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Työmatkoilla valmistunutta

Koska työmatkat pitenivät reilusti ja matka-aika on nyt jo valoisaa, otin ajan hyötykäyttöön. Edellä esitellyn päivänkakkarapeiton palaset virkkasin lähes kokonaan matkoilla. Mutta sen valmistuttua piti keksiä jotain muuta. Koska tänä vuonna en vielä ollut tehnyt lainkaan sytomyssyjä, otin ne seuraavaksi työmatkaprojektiksi.

Olin ostellut neuletapaamisissa juuri tätä varten lankoja, joten ne oli syytä käyttää pois. Ensin kokeilin Schachenmayrin Sauvage -lankaa, joka sisälsi 70% puuvillaa, 15% pellavaa ja 15% akryyliä. Ohjeeksi otin vyötteessä olevan rennon pipon ohjeen. Siinä pipo aloitetaan päälaelta pylväillä ja jatketaan näin resoriin asti. Itse resori sitten neulotaan 1 oikein ja 1 nurin. Lanka oli muuten aivan ok, vihreän ja sinisen sävyjä, mutta jostain syystä siihen oli lisätty likaista keltavihreää joukkoon. Se ei tuntunut sopivan muihin sävyihin lainkaan.

Valmis pipo näytti todella mielenkiintoiselta; ensimmäisenä mieleen tuli mehiläispesä, mutta kun sen asetteli kulhon päälle, ulkonäkö parani heti. Minusta sitä voi käyttää joko resori yksinkertaisena:Tai sitten resori taitettuna tonttulakkimaisesti:
Tässä vielä lähikuva; väri on oikeampi yläkuvissa.

Malli: langan vyötteestä
Lanka: Schachenmayr Sauvage
Koukku: 4,5 mm
Puikot:4,0 mm

Tämän lisäksi on valmistunut 4 muuta myssyä. Niistä kolme tein Sinikan blogin ohjeen mukaan. Mutta jotta sain kaikki langat käytettyä, neuloin viimeisen, pienimmän, resorin toisella jämäkerällä ja päälaen toisella keräällä ja siinä välissä joka toinen kerros toisella värillä ja joka toinen toisella. Ei siitä hassumpi tullut. Tällä kertaa lanka oli 100% puuvillaa.

Malli: Sinikan blogista ja omasta päästä
Lanka: Schachenmayr Multicolor
Puikot: resori 3,5 mm ja muuten 4,0 mm

8 kommenttia:

 1. Hyvän näkönen pipo. Olen luultavasti sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan

  VastaaPoista
 2. Ei tuo minun silmiini mehiläispesältä näytä,vaan varsin hyvän näköiseltä pipolta. Minulla on myssyn tekeleitä kans menossa. On vain niin monta projektia yhtä aikaa, tuntuu ettei mikään valmistu.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva sytopipo ja mukavan näköisiä muutkin myssyt.

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka olet vaihtanut tuos yläkuvan ihanan keväiseksi,morsiusangervo kukassa! Kaunis. Kivan näköisiä myssyjä kaikki.

  VastaaPoista
 5. Sinulla on jääny pipovaihe päälle. :) Valmista tulee kuin automaatista.

  VastaaPoista
 6. Kivoja myssyjä kaikki. Ja sytomyssyjähän tarvitaan jatkuvasti. :)

  VastaaPoista