ss

ss

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Pesu- ja siivousvälineitä

Minua uskollisesti palvelleet tiskirätit alkavat yksi toisensa jälkeen tulla tiensä päähän. Taisin neuloa ne yli 5 vuotta sitten puuvillasta. Koska ne ovat päivittäisessä käytössä, oli suorastaan pakko neuloa lisää. Lankavarastostani löytyi Novitan Bambua ja koska en ollut vielä bambua kokeillut, päätin tehdä sitten seuraavat siitä. Saman tien neuloin sitten kolme rättiä.

Lanka: Novitat Tennessee ja Bambu
Puikot: 3,5 mm
Vaikka puhuin vain bambusta, on vasemmalla oleva tassurätti neulottu pelkästään puuvillasta. Rättien ohjeet olivat minulla printattuna neulekansiossa ja enkä nyt tähän hätään löytänyt linkkiä. Jotain ilmaisohjeita olivat :)

Kun kerran siivouksen makuun pääsin, kokeilin myös tawashi-ohjetta. Tawashit virkkailin akryylistä. Olen todennut akryylin hyväksi hankaamisessa. Ihan vertailun vuoksi virkkasin toisen 3.0:n ja toisen 3.5:n koukulla. Kokoero johtuu siis koukusta ei kuvaustekniikasta.

Malli: Tawashi
Koukku. 3.0 mm ja 3.5 mm

10 kommenttia:

 1. Hienoja. Enpä olekaan ajatellut noiden rättien noin kauan kestävän. Vau.

  VastaaPoista
 2. Sievät käyttötuotteet ja tulee tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita pesimiä! :) Minullakin alkaa rätit olla tiensä päässä, joten uusia kaivataan ja pitäneen jonain päivänä aloittaa se urakka. Nuo akryyliset pesimet ovat kyllä hyviä monessa paikassa, minäkin niitä käytän, tosin neulottuja.

  VastaaPoista
 4. Tiskirättejä tarvitaan aina. Ihana leppäkerttuneule tuossa edellä.

  VastaaPoista
 5. Kauniitahan ne on. Viimeksi kun annoin tiskirätin lahjaksi, kuulin jälkeen päin sen päästäneen väriä pitkään ja meni vähäksi aikaa tiskirättihalut. Pitänee valita langat paremmin jos vielä teen. Ois vaan ollu niin kiva käyttää niitä epämääräsiä puuvillalankanöttösiä noihin pieniin töihin.

  VastaaPoista
 6. Nättejä tiskirättejä ja nuo akryyliset ovat moneen paikkaan parhaita. Olen tehnyt monia pieniksi viemisiksi.

  VastaaPoista
 7. Kai ne on hyvä nuo itsetehsyt tiskiliinat, kun niin moni niitä käyttää.. pitäs tehdä ainakin kokeeksi itsellekin.

  VastaaPoista
 8. Käytännöllisiä ja hyviä rättejä olet tikutellut♥

  VastaaPoista