ss

ss

perjantai 12. elokuuta 2016

Kesälomalla tehtyä

Nyt ovat työt jo alkaneet, mutta palataan vielä hiukan kesälomatunnelmiin.

Edellisen postauksen lankojen lisäksi ostin Pitsi&Palmikko -lankakaupasta puuvillasukkalankaa. Olen pitkän aikaa halunnut sitä kokeilla, mutta aina on joku muu työ pukannut päälle. Nyt sitten päätin, että on puuvillasukkien aika. Malliksi valikoituivat varrettomat tennarisukat. Koska keväällä vuosia täyttävä ystäväni on kovin ihastunut varrettomiin, tein sitten jo lahjan valmiiksi. Opettelin näiden sukkien myötä myös silmukoimaan. En kyllä vieläkään pidä siitä, mutta kun teen huolellisesti, se onnistuu.

Malli: Tennarisukat
Lanka: Katia Cotton Stretch
Puikot: 2,5 mm
Nämä sukkaset ovat kokoa 39-40. Lankaa jäi vielä ja neuloin samanlaiset M:lle kokoa 38, mutta ne eivät ehtineet kuvaan, vaan matkustivat Amsterdamiin.

Neulomisen (ja virkkaamisen) lisäksi lomalla harrastettiin kulttuuria. Joka kesä käymme katsomassa kesäteatteria ja tänä vuonna näytelmäksi tai oikeastaan musikaaliksi valikoitui Kirka-musikaali Valkeakosken Apianniemen kesäteatterissa.


Tykkäsin kyllä musikaalista, mutta eniten tykästyin Muskaa esittävään Irinaan. Jo aikaisemmin MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelman ensimmäisellä kaudella Irina ihastutti.

Ruotsin häiden lisäksi ei tällä lomalla matkusteltu liielmälti. Loman lopuksi lähdimme ystäväni luo Kuopioon. Tosin matka kulki ensin Korian kautta ja sitten vielä yövyimme Lieksassa Herranniemen kestikievarissa. Paikka bongattiin ihan vahingossa, mutta oli todella onnistunut vahinko.

Paikka sijaitsee Pielisen rannalla Kolia vastapäätä.



Majoituksen voi valita (ellei ole jo täyttä) päärakennuksesta, mökeistä tai luhtiaitasta. Me asustimme luhtiaitassa blogikoiran kanssa. Myös aittahuoneissa on oma vessa ja suihku.



Päärakennuksessa on myös ravintola, jossa mekin illalla saavuttuamme söimme.





Sää oli sen verran kylmä ja tuulinen, ettemme uskaltautuneet Pieliseen uimaan, vaikka mieli tekikin.




Tämä on taas yksi paikka, jonne olisi mukava palata joskus uudelleenkin. Suosittelen!

11 kommenttia:

  1. Onpa somat sukat♥ Teillä näyttää olleen hieno reissu Pielisen upeissa maisemissa:)

    VastaaPoista
  2. Kivat sukkaset. Ihanan onnistunut reissu teillä.

    VastaaPoista
  3. Upeita lomamaisemia teillä!
    Varrettomat on pirteät. Pitäisköhän minunkin kokeilla jo ensi kesänä kun ohjekin on pyöriny kässäpussissa jo pari vuotta... Oonkohan jotenkin hölmö ku kuvittelen ettei varreton pysy jalassa?

    VastaaPoista
  4. Sama sukkamalli on ollut mulla esillä - jo kolmet eripari-paria on valmiina. Miehelle tarjosin eilen illalla valmistuneita - hän ei kuulemma tarvitse. Mökötän siitä vastauksesta vieläkin... :)

    VastaaPoista
  5. Ihania kesäisiä maisemia! olisi mukava päästä tuohon suuntaan käymään. Muvavat sukat, tykkään ja laitan linkin muistiin...

    VastaaPoista
  6. Puuvillasukat on kivoja kesällä. Mulla muutamat on ja hyvin ovat kestäneet.
    Jos matkustaisin niin tuon kestikievarin kautta kulkisin, kivan näköistä ja ilmeisesti hyväkin paikka. Mun matkailut on vaan niin pieniä ettei kievariin asti yllä.
    Kiva ku blogikoirakin näyttäytyi.

    VastaaPoista
  7. Miekin olin kesällä samoissa maisemissa, mutta vastarannalla.

    Silmukoitko neulalla vai puikoilla? Siltä varalta, että teit sen neulalla, tässä linkki ohjeeseen, jossa neuvotaan tekemään se puikoilla:
    http://toisetajatukset.blogspot.fi/2014/01/silmukointi-neulomalla.html

    Se on niin paljon helpompaa puikoilla!!!

    VastaaPoista
  8. Ihanat sukat ja lomakuvat muistoina kivasta lomareissusta =))

    VastaaPoista
  9. Kivan oloiset sukat,niin piristävän värisetkin. Voi kuule,minulla on ollut joskus teininä Kirkan nimmari käsivarressa:D Enkä sitä kohtaa pessyt moneen viikkoon:D

    VastaaPoista
  10. Ihanat sukat. Kävit aivan läjhellä Nurmesta. Olisinpa tiennyt, niin olisin keittänyt kahvit.
    Minä olen keväisin paljon Pielisen jäällä ja kesät rumuan rantoja kierrellä.

    VastaaPoista
  11. Tosi kivat sukat! tuli mieleen , että Roiston kanssa käytiin yhtenä kesänä Kolilla ja tarkoitus oli mennä autolautalla yli Lieksaan, mutta iski ihan kauheet helteet eli 37 astetta!!(suomen lämpöennätys) .. suunnitelmat muuttuivat ja ajeltiin pakoon kuumuttaa Vuokattiin Katinkultaan. :) Kaunistahan siellä todella on.

    VastaaPoista