ss

ss

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Veteraaneille

FB.ssä on ryhmä Villasukat veteraaneille - Suomi 100 vuotta. Tämän ryhmän tarkoitus on neuloa sotiemme veteraaneille yhdenmukaiset villasukat ns. juhlavuosi sukkamalli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Edellä olevan määrittelyn lainasin suoraan ryhmän sivulta. Ryhmään on suunniteltu oma malli, jonka ohjeen mukaan sukat on tarkoitus neuloa. Ohje on tehty 7-veljestä-, Nalle-, Vilma- ja Ville-langoille. Tarkoitus olisi, että jokainen neuloja säilyttää valmistuneet sukat kotonaan, kunnes niitä aletaan jakaa alueittain ensi vuonna. Lisäksi jos ei osaa/pysty neulomaan, voi myös lahjoittaa lankaa toiselle neulojalle ja olla tällä tavoin mukana.

Tällä kertaa olikin pitkä alustus :) Mutta tämän ryhmän ympärillä on ollut paljon väärinkäsityksiä.

Olen neulonut veteraanisukkia tylsillä työmatkoilla. Kävin kesälomalla Korialla ja ostin sieltä 5 kerää harmaata seiskaveikkaa ja lisäksi vielä yhdet kerät raitalankoja. Harmaat riittivät kahdeksaan pariin. Ensin neuloin kaikki koot (46,44,42,40,38,36) ja kun lankaa edelleen riitti, neuloin vielä koot 38 ja 36.

Jos ihmettelette pieniä kokoja, niin myös rintamapalvelustunnuksen omaaville naisille neulotaan sukat. Jos kiinnostuit, niin uusimmassa (4/2016) Sotainvalidi-lehdessä on juttua tästä ryhmästä (sivu 15).6 kommenttia:

 1. Hyvään tarkoitukseen ja noin monetkin. Hienoa!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, kiva ku oot neulonut noin monet. Ja tuolleenhan niitä eri kokojakin kertyy.
  Hyvä kampanjahan tämä on. Toisaalta, veteraanirahaa on sijoituksissa niin paljon, että voisi vaikka Helsingin villasukkatehtaasta ostaa kaikille veteraaneille sukat.

  VastaaPoista
 3. Kyllä monet sukat olet neulonut ilahduttamaan saajia. Kunnianosoitusta niille,jotka ovat taistelleet meille vapaan Isänmaan. Kaunis on virkattu peittokin sukkien alla.

  VastaaPoista
 4. Ahkera olet ollut..kauniita sukkia olet tikutellut, hyvään tarkoitukseen♥

  VastaaPoista
 5. Hyvä työ! Oulussa on oma keräsys ja miltei kaikille oululaisille veteraaneille on jo valmistunut sukat. Ylimääräiset kohdennetaan yksinäisille vanhuksille. Aika tiukkkoja ollaan tässä koko Suomi ryhmässä yhteisen mallin kanssa. Oulun keräyksessä saa kaikki ideat "kukkia" ja minusta se on vain mukavaa ja innostaa luovuuteen .. mutta tästähän voi olla montaa mieltä.

  VastaaPoista
 6. Hieno idea!! Täytyykin käydä FB:ssa, vaikka yleensä sitä välttelen...

  VastaaPoista