ss

ss

perjantai 4. marraskuuta 2016

Pupu Tupuna -villatakki

Kummitytön pikkusiskolla on syntymäpäivä vuoden viimeisinä päivinä. Ensin ajattelin hänelle lahjaksi peittoa, mutta sitten näin Pitsi&Palmikon ikkunassa aivan täydellisen villatakin. Pikkusisko on suuri pupufani ja lempiväri on vaaleanpunainen, joten eihän tämän parempaa voi ollakaan. Minunkin silmääni miellyttivät harmoniset väriyhdistelmät.

Mallivillatakin neulonut Laura kyllä varoitti, että takki oli neulottu pyörönä ja sitten vain ommeltu koneella edestä ja leikattu auki. Olen kerran em. tyylillä takin tehnyt enkä halua toistaa kokemusta. Jo viime vuoden kummitytön villatakissa neuloin kirjoneuletta myös nurjalla, joten samalla tavoin tein tämänkin.

Takista tuli miellyttävän ohut. Ja tämä on hyvä asia, koska pikkusisko on erittäin liikkuvaista sorttia, jolla on suurimman osan aikaa kuuma. Päivänsankari saa varmaan takkinsa vasta ensi vuoden puolella, mutta parempi, että lahja on valmiina ajoissa kuin myöhässä.

Malli: Teetee neulelehti 3/2015
Lanka: Teetee Helmi
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm

Ja vähän lähikuvaa myös lankakaupasta löytyineistä napeista :)Ja jälleen kerran on valmistunut nessupusseja saajan toiveväreissä :)


Nessupussit on perinteiseen tapaan tehty Novitan kotiväki -langasta; tai ainakin beige on. Kuvassa alempana olevat on virkattu uudesta Novita Cotton Mercerized (ent. Kotiväki Kartano) -langasta, joka olikin hieman paksumpaa vanhaan kotiväkeen verrattuna.

20 kommenttia:

 1. Onpa söpö neuletakki pienelle tytölle!

  VastaaPoista
 2. Ihana villatakki. Pupu Tupuna kirjat ovat hyvin tuttuja, niitä luettiin aikoinaan meidän pojille niin paljon, että oppivat ne ulkoa.

  VastaaPoista
 3. No nyt on kiva ja kaunis villatakki. Kiva ku on pupuilla häntäkin;) Ja napit tietysti just eikä melkein.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä onkin nätti villatakki, oikein pienen tytön unelma.

  VastaaPoista
 5. Söpönen villatakki pupuineen, napitkin sopii kuvioon.
  Olen myös neulonut joskus villiksen pyörönä, ommellen lopuksi koneella saumat. En ollut tyytyväinen lopputulokseen. Tuskin tulee vastaisuudessa uudelleen sillä tapaa tehtyä.

  VastaaPoista
 6. Onpa sievä ja söpö villetakki. <3

  VastaaPoista
 7. Ihana, hempeä neuletakki, on varmasti mieleinen kun on puput ja kaikki :)

  VastaaPoista
 8. Suloinen villatakki, varmaan miellyttää pientä pupu-fania.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tuo pupuvillatakki on suloisen kaunis. Kertakaikkiaan varmasti pikkutyttö hurmaantuu tuohon takkiin. Ja kauniita ne ovat nessupussitkin.

  VastaaPoista
 10. Onpa soma villatakki pikkuiselle neitokaiselle. Ihana tuo pupurivi;)

  VastaaPoista
 11. Voin oikein hyvin nähdä "sieluni silmin", miten onnellinen on kummitytön pikkusisko lahjan saadessaan! Ei siis tosiaan parempaa voi plla pupufanille. :)

  VastaaPoista
 12. Voi ihanuus mikä puputakki ja napit kruunaa kaiken :)

  VastaaPoista
 13. Puput eestä ja takaa ja vielä napitkin. :) Ohut neule on varmaankin kiva touhuajan päällä ja voihan sitä kerrospukeutua, jos tarvii.
  Aikas monet sukat sait aikaseksi !!

  VastaaPoista