ss

ss

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Jälleen Pietarissa 28.6.-1.7.

Koska J on ollut tämän kesän kesätöissä Pietarissa, pitihän meidän käydä häntä katsomassa. Samalla tuli testattua uusi ja kehuttu Allegro.


Vaikka juna oli nopea ja kaikki toimi erinomaisesti, oli minulla vähän ikävä Repiniä ja Sibeliustakin. Niissä oli enemmän tunnelmaa.

Joka tapauksessa J tuli meitä vastaan Suomen asemalle ja lähdimme siitä yhdessä metrolla majapaikkaamme.  Olimme myös tällä kertaa vuokranneet asunnon, jonne myös J saattoi tulla meidän kanssamme. Huoneisto (kaksio) oli hyväkuntoinen ja tilava sekä loistavalla paikalla aivan Nevski Prospektin varrella mutta kuitenkin hiljaisella sisäpihalla.

Olohuone:


Makuuhuone:Ainoa miinuspuoli oli kylpyhuoneessa leijuva viemäriaromi, mutta siitäkin selvisi tuuletuksella.

J oli kertonut M:lle, että Pietariin oli avattu uusi ostoskeskus aivan keskustaan, Moskova aukiolle Stockmannin lähelle. Ja sinne oli päästävä. Miehen kanssa lähdimme mukaan, koska siellä oli myös lähin ruokakauppa.

Galleria ulkoa:


              

Galleria sisältä:


Täällä M sitten kävikin joka päivä, jokaisella päivälle riitti oma kerroksensa.

Seuraavana päivänä J:llä oli työpäivä, mutta hän pääsi jo aikaisin ja lähdimme yhdessä tutustumaan Aleksander Nevskyn luostariin. Luostari on varmasti tuttu ainakin nimeltä kaikille Moskova hotellissa yöpyneille, koska se sijaitsee toisella puolella katua lyhyen kävelymatkan päässä.


Moskova hotellin luona on myös kyltti edellisen reissun kohteeseen:


Mutta itse luostarin alue oli kaunis kukkaistutuksineen ja rauhallinen. Alueen kirkko oli upea ortodoksiseen tapaan. Valitettavasti vain mies ei päässyt sisälle, koska hänellä oli sortsit jalassa. Itse ostin ulkopuolelta huivin, koska pään piti olla peitetty. M:n kanssa sytytimme kynttilät poisnukkuneiden muistoksi.


Lauantaina nuoriso lähti jälleen käymään ostarilla ja me miehen kanssa päätimme lähteä kanavaristeilylle. Ajatus tosin oli jäädä toteutumatta jo lippuja ostettaessa, koska lipunmyyjä vanhaan kunnon neukkutyylin ei lainkaan aikonut huomioida meitä, vaan laski kassaansa kaikessa rauhassa. Risteilyn opaskin saapui paikalle ja yritti saada tätiä huomioimaan meidät. Vihdoin hän suostui nostamaan katseensa ja tarttui jo lippuihin, mutta sitten hänellä ei yhtäkkiä ollutkaan vaihtorahaa (tosin olimme kassanlaskua odottaessamme nähneet, että vaihtorahaa olisi ollut). Kun yhdistimme ruplamme, saimme kokoon tasarahan ja näin lipunmyyjä joutui suureksi mielipahakseen myymän meille liput:DDD

Itse risteily oli tosi kiva. Lähdimme Fontanka-kanavalta ja risteilimme jotakin kautta Nevalle ja sieltä sitten toista kautta takaisin.

Fontanka:Talvipalatsi Nevalta:
Risteily kesti noin tunnin ja oli juuri sopivan pituinen.

Iltapäivällä lähdimme tutustumaan Pietari-Paavalin linnoitukseen. Linnoituksen kirkkoon on haudattu kaikki Venäjän tsaarit. Itse bongasin sieltä ainakin Katariina II:n. Juuri samana päivänä oli lukenut loppuun Laila Hietamiehen romaanin ko. henkilöstä, joten oli mielenkiintoista löytää tuttuja nimiä. Tällä kertaa pääsimme kaikki kirkoon sisälle ostamalla liput. Siellä oli samaan aikaan menossa jumalanpalvelus, joten yritimme olla häiritsemättä kirkkoväkeä, vaikka tapoja tuntematta meinasimme jäädä jalkoihin, kun yksi papeista pölähti turistijoukon keskelle heiluttelemaan suitsukeastiaansa.Linnoituksen jälkeen lähdimme ratikalla katsomaan J:n asuntoa. Olimme tulleet pari pysäkinväliä, kun matka loppui kesken kaiken. Ratikkakiskoille oli pysähtynyt auto, jolta oli bensa loppu. Ajaja oli kylmän rauhallisesti lähtenyt hakemaan bensaa ja jättänyt auton paikalleen:DD


Pääsimme sitten toisella ratikalla J:n luokse. J asui kuudennessa kerroksessa ja hissi on ollut remontissa koko ajan. Ainakin J:n kunto on noussut. 

Sunnuntaina palasimme Allegrolla kotiin ja aikaisimmista reissuista viisastuneita, menimme suosiolla bussilla kotiin emmekä edes yrittäneet saada taksia:D  

7 kommenttia:

 1. Voi mahoton kun taas jännä reissu teillä! Meidän on pitänyt mennä Pietariin jo monta vuotta, mutta aina jokin muu reissu ajaa edelle, ehkä ensi kesänä;)

  VastaaPoista
 2. Paljon taas koitte matkallanne! =)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen reissu! Kiva kun jätit blogiini tämän uuden/väliaikaisen osoitteen. Itse olen viihtynyt bloggerin puolella hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea näitä matkakertomuksia. Minä siirryin bloggeriin aiemmin keväällä, eikä nyt ole kaduttanut yhtään.

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon matkakertomuksesta. Ihan tuli tuli mieleen että pitäskö lähteä käymään Pietarissa. Edellisestä reissusta onkin yli kolmekymmentä vuotta. Luin vuodatuksen vaikeuksista!! Järkevää vaihtaa bloggeriin, joka ainakin minulla on toiminut moitteettomasti!

  VastaaPoista
 6. Hieno reissukertomus! Pietariin tekee mieli päästä!!! Allegrolla tosin olen jo matkustanut! Kävimme mieheni kanssa kesäkuussa Laatokan Valamossa, silloin menimme Viipuriin Allegrolla. Mahtava juna! :-D

  VastaaPoista
 7. Vau mikä reissu! Mäkin oon just lukenut viime aikoina Hirvisaaren kirjoja ja ne on tosi mukaansa tempaavia!

  VastaaPoista