ss

ss

torstai 26. heinäkuuta 2012

Tallinnassa 9.-11.7.2012

Vuodatuksessakin on tapahtunut jotakin, mutta vielä odottelen jonkin aikaa ennen kuin kokeilen.

Alkukesästä houkuttelin ystävää mukaan Pietarin reissulle, mutta ajankohta ei hänelle silloin sopinut, mutta hän erehtyi vihjaamaan, että lankamatka Tallinnaan kävisi kyllä. Eipä minua tarvinnut paljon houkutella, kun jo varasin laivamatkat ja hotellin pariksi yöksi. 

Maanantaina-aamuna lähdimme junalla Helsinkiin ja sieltä sitten punaisella laivalla kohti Tallinnaa. Perillä hotellimme oli CRU Hotel Viru -kadulla. Hotellin sijainti oli aivan loistava, mutta liikuntaesteisille sitä ei todellakaan voi suositella;  heti kadulta pitää nousta 30 cm:n porras. Ja sisällä portaita vasta onkin.

Pienen lepohetken jälkeen lähdimme kuljeskelemaan vanhaan kaupunkiin. Lähinnä katselimme vain ikkunoita, mutta yhteen kangaskauppaan sisälle mentyäni tulin ulos mukanani pala pellavakangasta. Täytyy vain  houkutella joku ompelemaan siitä tyynynpäälliset :D Kuljeskelun aikana ehti jo tulla nälkä ja koska sopivasti olimme Vanaema juureksen kohdalla, menimme sinne syömään. Ruoka oli todella maukasta ja henkilökunta ystävällistä. Koska olimme suhteellisen aikaisin ruokailemassa, saimme pöydän. Jo puolen tunnin kuluttua henkilökunta joutui käännyttämään pois asiakkaita, koska paikka oli täyteen varattu.

Seuraavana päivänä lähdimme ratikkamatkalle ensin Keskustorille, joka kokonsa puolesta hakkaa Lahden kauppatorin koska hyvänsä ja sitten Karnaluksiin. Karnaluksissa on hauska katsella ensikertalaisten ilmeitä heidän ihmetellessään paikan kokoa ja tavaravalikoimaa. Tosin ystäväni ei ollut se, joka väsähti ensin:)


Karnaluksista palasimme sitten lankasaaliiden kanssa hotellille huokaisemaan vähän. Ja sitten jatkoimme ratikalla aivan toiseen suuntaan kuin Karnaluksiin eli Kopliin. Kävimme siis 1- ja 2-linjojen päätepysäkillä. Takaisin tullessa jäimme pois pysäkillä ennen jonkin verran ennen satamaa ja menimme syömään Boheemiin.


Tässä ruokapaikassa oli kyllä hinta- ja laatusuhde kohdallaan. Otin annoksen pelmenejä, joka maksoi 3,50€, enkä muuta ruokaa sitten koko iltana kaivannutkaan. Tämän jälkeen teimme vielä kierroksen Kaubamajassa ja Viru-keskuksessa. Se viekin meiltä voimat aika tarkkaan, mutta illalla lähdimme vielä jälkiruoille Liisu juureksen terassille. Ja hyvää oli. Tarjoilija kertoi meille, että kaupungilta on tullut määräys, että kaikki terassit pitää sulkea klo 23.00 mennessä ja kieltoa myös valvotaan, joten jouduimme lähtemään terassilta aika ajoissa.

Vielä lähtöpäivän aamuna kävimme käsityöläistorilla ja Zizi -pellavakaupassa. Minä ostin käsityötorilta pöytäliinan ja ystäväni Zizistä lakanoita. Tämän jälkeen olikin aika pakata langat ja kankaat kasseihin ja lähteä tallustelemaan kohti D-terminaalia. Tälle kaverille heilutimme hyvästit Viru-kadulla.


Lankaostokseni olivat aika maltilliset (ja ystävälläni vielä maltillisemmat). Ostin lähinnä sukkalankaa ja pellavasekoitetta. Tässä koko saalis:Näillä mennään nyt vähän aikaa; ainakin seuraavaan lankamatkaan asti:DD

8 kommenttia:

 1. Tallinnaan olis kyllä kiva lähtee jonkin käsityöystävän kanssa kierteleen. No, on kyllä tois maltilliset lankaostokset!!Step-lanka vissiin edullista siellä kun tulit monta kerää ostaneeksi.Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Vai täällä sinä nyt olet.
  Minä en tiedä mitä teen, mutta annelin käsityöt kyllä loppui :((

  VastaaPoista
 3. Voi että kiva hotelli ja ruokapaikka! Tuota ruokapaikkaa voisi kokeillakin, minä kun olen niin nirso että meen aina hyväksi havaittuun Peppersackiin...
  Meiltä asti kun tulee, niin matkat ovat aina sellaisia "avaimet käteen", siis linja-autokuljetus täältä (se on niin helppo, ei tartte omalla autolla lähteä) ja tietyt hotellit tarjolla (vaikka hyviä nekin) joten tuosta hotellista voi vain uneksia, ei ole Pohjolan matkan eikä Matkavekan listoilla:(

  VastaaPoista
 4. Sinulle kesäkevennys blogissani, poikkeahan hakemaan! :)

  VastaaPoista
 5. Pienet on lankaostoksesi :) Taidat kuitenkin käydä siellä niin usein, ettei tarvitse kerralla ostaa koko vuoden lankoja. Olispa kiva joskus päästä oikein yön yli reissulle Tallinnaan, mutta kun ei saa koiralle hoitajaa, niin ei pääse edes käväisemään. Eikä noita kissojakaan oikein voi yksin jättää :(
  Hihi, et kyllä usko kuinka ruman sanan antoi vahvistus-sanaksi, on niin härski, etten viitsi tähän toistaa :)

  VastaaPoista
 6. Sinulle on tunnustus blogissani

  VastaaPoista
 7. Mukavan oloinen Tallinnan matka teillä on ollut.

  VastaaPoista
 8. On minulla !!
  Laitan huomisen postatuksen mukana kuvan siitä kaulakorukaapista, jos et vaikka sitä muista :))

  VastaaPoista